Vacanța de Paște. Când sunt liberi copiii

Data publicării:
Vacanța de Paște. Când sunt liberi copiii / FOTO: freepik.com@yarruta
Vacanța de Paște. Când sunt liberi copiii / FOTO: freepik.com@yarruta

Anul acesta, Paștele catolic va fi pe 31 martie, însă elevii din învățământul preuniversitar vor merge la școală. Paștele ortodox se va sărbători în acest an pe data de 5 mai. În 2024 elevii din învățământul preuniversitar vor avea aproape două săptămâni de vacanță de Paște. Cum Paștele catolic și Paștele ortodox pică la mai mult de o lună distanță, vacanța de primăvară cuprinde doar Paștele ortodox.

Anul acesta, Paștele catolic va fi pe 31 martie, însă elevii din învățământul preuniversitar vor merge la școală. Paștele ortodox se va sărbători în acest an pe data de 5 mai.

Conform calendarului anului școlar 2023-2024, Paștele ortodox va fi cuprins în vacanța de primăvară, astfel că elevii nu vor merge la cursuri.

Pe de altă parte, vacanța de Paște din acest an pentru elevii din învățământul preuniversitar, va începe sâmbătă, pe 27 aprilie, și se va încheia marți, pe data de 7 mai. Astfel, elevii vor sta acasă nu mai puțin de 11 zile.

Încă de anul trecut, ministrul Educației, Ligia Deca, anunța formatul vacanței de Paște din 2024. Vacanța de Paște 2024 este a patra vacanță a anului școlar 2023-2024. Ea marchează trecerea în Modulul 5 de învățare, care începe miercuri, pe 8 iunie 2024, și se încheie vineri, pe 21 iunie 2024. Pentru elevii din clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie pe data de 7 iunie 2024. Pentru elevii din clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe data de 14 iunie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel