Veste bună pentru mamele eroine! Guvernul majorează cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului

Data publicării:
Veste bună pentru mamele eroine! Guvernul majorează cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului. FOTO: freepik.com @alexkich
Veste bună pentru mamele eroine! Guvernul majorează cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului. FOTO: freepik.com @alexkich

Guvernul României a anunțat o veste excelentă pentru mamele care au dat naștere gemenilor, tripleților sau multipleților. Indemnizația de creștere a copilului va fi majorată cu 50% pentru aceste cazuri speciale. Această decizie vine ca o recunoaștere a eforturilor și a provocărilor cu care se confruntă aceste mame eroine care aduc pe lume și îngrijesc mai mulți copii în același timp.



Această creștere a indemnizației este binevenită și va oferi sprijin financiar suplimentar familiilor care se confruntă cu costuri și responsabilități crescute în creșterea și îngrijirea mai multor copii deodată.

Citește și Card de elev: Ce este acest suport electronic pe care toți copiii trebuie să-l aibă și la ce le folosește?

Măsură de sprijin pentru părinții cu gemeni, tripleți și multipleți

Guvernul României a luat o măsură de sprijin pentru părinții cu gemeni, tripleți și multipleți, anunțând o majorare semnificativă a indemnizației de creștere a copilului. Această schimbare importantă vine în contextul în care se dorește să se ofere un suport financiar adecvat familiilor care se confruntă cu responsabilitățile sporite ale creșterii mai multor copii în același timp.

Principalele puncte ale acestei decizii guvernamentale includ:

Majorarea indemnizației: Indemnizația de creștere a copilului va crește cu 50% pentru mamele cu gemeni, tripleți și multipleți. Această majorare se aplică începând cu al doilea copil, astfel încât părinții vor primi o sumă semnificativă pentru fiecare copil adițional.

Plafon pentru impozit pe venituri: În plus față de majorarea indemnizației, guvernul a ridicat și plafonul până la care părinții nu trebuie să plătească impozit pe venituri în perioada concediului de maternitate. Aceasta este o veste bună pentru familiile care depind de aceste venituri în timpul perioadei de creștere a copiilor.

Această decizie a guvernului reflectă preocuparea pentru bunăstarea familiilor cu gemeni, tripleți și multipleți, și vine ca un sprijin esențial pentru aceste părinți eroi care se confruntă cu provocări unice în creșterea și îngrijirea copiilor lor.

Vezi și Medicii, avertisment la începutul noului an școlar: „Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: bani guvern indemnizatie mama mame





DC Media Group Audience
pixel