(VIDEO) O femeie naște în mare: ”Ca mamă mă pot emoționa văzând videoclipul, dar ca medic...”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto Twitter Alvi
Sursa foto Twitter Alvi

Povestea incitantă a femeii care a decis să nască în mare.



Pentru cei care decid să-și întemeieze o familie, unul dintre cele mai incitante momente este cu siguranță cel al nașterii copilului lor. O femeie poartă apoi o viață în pântece timp de 9 luni, o hrănește, o protejează și în cele din urmă o dă naștere. Prin urmare, nu este de mirare că se creează o legătură emoțională puternică între ea și descendenții ei.

Sarcina este o perioadă foarte specială de experimentat și atinge apogeul odată cu travaliul. Nașterea este cu siguranță un act minunat, dar ar putea prezenta unele complicații: încercăm mereu să ne bazăm pe structuri și profesioniști foarte specializati.

Dar această femeie a decis să facă exact invers și avea motivele ei pentru a face acest lucru. Să descoperim împreună povestea sa incitantă.

María Luna Doula este femeia protagonistă a acestei povești incredibile: a mers împotriva „sistemului” și a decis să-și urmeze inima, credința. Foarte credincioasă, a vrut să se încredințeze complet lui Dumnezeu și de aceea s-a gândit să nască într-un mod alternativ și nu într-o unitate spitalicească.

Dorința ei a fost de fapt să-și nască fiica în mijlocul mării: o naștere complet naturală, în ape sărate. Alături de ea era soțul ei și alături de ei era și prezența unei alte femei neidentificate. 

Acestea sunt declarațiile Mariei: „Dumnezeu a lăsat să înceapă travaliul în zori ca să fim singuri pe plajă și să naștem în privat. Am stat în apă mai bine de două ore, am respirat și m-am rugat la Dumnezeu, a fost frumos pentru mine să simt că l-am avut alături pe soțul meu rugându-se pentru familia noastră”.

Mulți au fost șocați de alegerea ei...

Chiar dacă nașterea a decurs în cel mai bun mod posibil, mulți oameni au adus critici dure față de alegerea femeiei: „Cred că este o publicitate proastă: nu aș încuraja niciodată pe cineva să nască în mare, este cu adevărat iresponsabil”, a scris cineva.
„Totul foarte romantic, dar în fața oricărei complicații cine va oferi asistența necesară?!”, a exclamat un alt utilizator.

„Ca mamă mă pot emoționa văzând videoclipul, dar ca medic prefer să evit riscurile inutile atât pentru copil, cât și pentru mamă. În prezent, putem garanta o naștere mult mai sigură în spital sau în orice caz într-un mediu mai puțin riscant”, a declarat o persoană care pare a fi medic.

Însă femeia a răspuns principalelor critici spunând că nu invită pe nimeni să-i imite comportamentul, mai degrabă vrea să-le facă pe femei să reflecteze la care ar fi locul ideal pentru ele, pentru a da naștere copiilor: „Nu spun că toată lumea ar trebui să nască în mare, spun doar pentru a reuși să găsiți locul ideal pentru a face față acestui moment important".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: apa maternitate nastere in mare





DC Media Group Audience
pixel