Violenţa domestică, în creştere. La 60 de minute, 12 persoane sunt agresate sau abuzate în familie

Data publicării:
 Violenţa domestică, în creştere. La 60 de minute, 12 persoane sunt agresate sau abuzate în familie / FOTO: freepik.com@spukkato
Violenţa domestică, în creştere. La 60 de minute, 12 persoane sunt agresate sau abuzate în familie / FOTO: freepik.com@spukkato

Statistici revoltătoare cu privire la violența domestică: la 60 de minute, 12 persoane sunt agresate sau abuzate în familie



"Violenţa domestică - o vulnerabilitate a societăţii actuale?!" a fost tema unei dezbateri care a avut loc, luni, la Palatul Parlamentului, evenimentul fiind organizat de Asociaţia D.A.R. (Dăruire, Apreciere, Responsabilitate) şi reunind reprezentanţi ai instituţiilor statului, ONG-urilor, societăţii civile, specialişti în domeniu.

Participanţii la discuţii au subliniat necesitatea combaterii acestui fenomen, arătând că violenţa, din păcate, este întâlnită nu doar în familie, ci şi pe stradă, la şcoală, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, care a transmis un mesaj video participanţilor la dezbatere, în primele trei luni ale acestui an, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4%.

"Sunt multe provocări în societatea românească şi este bine să discutăm despre ele. Una dintre cele mai dureroase rămâne violenţa domestică, coşmarul de acasă, locul care ar trebui să fie cel mai sigur. (...) Statistica pe anul în curs ne arată că situaţia rămâne gravă. În primele trei luni din 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4%, de la 13.307 la 13.628. Din totalul victimelor infracţiunilor de violenţă domestică, 2.507 sunt bărbaţi, 9.641 sunt femei, iar 2.262 sunt minori, conform unui studiu realizat anul acesta de Salvaţi Copiii. Unul din zece copii mărturiseşte că este victima acestei forme de violenţă", a precizat Gorghiu.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a amintit că una dintre priorităţile Comisiei Europene o reprezintă implicarea copiilor, a tinerilor în procesul decizional. Totodată, există foarte multe proiecte pe zona de sănătate mintală, consecinţă a violenţei. Ea a menţionat că, de la preluarea portofoliului, a derulat o serie de campanii, între care cele destinate victimelor diferitelor forme de violenţă, iar aceste activităţi vor continua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Homepage




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel