Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu. Procesul a fost amânat pe 7 iunie

Data publicării:
Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu. Procesul a fost amânat pe 7 iunie / FOTO: captură video Observator
Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu. Procesul a fost amânat pe 7 iunie / FOTO: captură video Observator

În noaptea fatidică, Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori, însă a fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, în agust 2023, cere, din nou, să fie judecat în arest la domiciliu. El spune că vrea să-și continue studiile și vrea să se înscrie la facultate. O decizie în acest sens va fi luată pe 30 mai.

Joi, 23 mai, pentru prima dată în acest proces, tânărul a fost prezent fizic în sala de judecată, dând ochii cu părinții celor cărora le-a curmat viața. 

De când a început procesul, Pascu a contestat mereu decizia arestului, însă toate solicitările lui de până acum au fost respinse. Noul magistrat care a preluat cazul după recuzarea Ioanei Ancuța Popoviciu a decis ca martorii să fie audiați din nou. De asemenea, a permis avocaților să depună o nouă cerere pentru schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat. Următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 7 iunie. Începând cu 1 iunie, Ioana Ancuța Popoviciu va fi transferată, la cerere, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, potrivit Observatornews.

Accidentul a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc, iar alți trei tineri au fost răniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel