Vrei să-ți spună copilul problemele lui? Cele trei strategii de la un neuropsiholog care îl vor face să se deschidă în fața ta / VIDEO

Data publicării:
Vrei să-ți spună copilul problemele lui? Cele trei strategii de la un specialist în dezvoltarea creierului copiilor care îl vor face să se deschidă / FOTO: freepik.com @dikushin
Vrei să-ți spună copilul problemele lui? Cele trei strategii de la un specialist în dezvoltarea creierului copiilor care îl vor face să se deschidă / FOTO: freepik.com @dikushin

Neuropsihologul Álvaro Bilbao oferă trei strategii minunate pentru a încuraja comunicarea deschisă cu copiii! În ultima sa postare pe rețelele sociale, a dezvăluit cele mai eficiente metode de a-i determina pe cei mici să-și împărtășească problemele.



Álvaro Bilbao subliniază că, uneori, copiii se simt rușinați sau pur și simplu nu au încredere să-și dezvăluie grijile. Adolescența poate face ca această comunicare să fie și mai dificilă, cu toți acei factori sociali și hormonali. Dar nu-ți face griji, pentru că expertul ne oferă soluții!

Cele trei strategii ale lui Álvaro Bilbao

Acestea sunt cele trei strategii pentru a determina un copil să-și spună problemele care, potrivit lui Álvaro Bilbao, „ajuta mulți părinți”:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Álvaro Bilbao (@soyalvarobilbao)

Dă-i libertate

Știm că libertatea este esențială, iar neuropsihologul ne confirmă că dăruirea de spațiu copiilor noștri îi ajută să se deschidă. Așa că, hai să le dăm libertate și să le arătăm că avem încredere în ei!

Conform sfatului expertului, e important să nu impunem comunicarea, ci să o lăsăm deschisă pentru a fi aleasă de către cei mici. Poți încerca o abordare delicată, spunându-le ceva de genul: „Am observat că se întâmplă ceva și vreau să fiu aici pentru tine. Înțeleg că poate ai nevoie de timpul tău, iar asta e perfect în regulă”.

Așadar, lăsăm ușa deschisă pentru conversații, dar fără să o impunem, dând copiilor libertatea de a alege momentul potrivit pentru ei. Este o modalitate minunată de a construi încredere și de a le arăta că suntem mereu aici pentru ei.

„Să-ți dau un exemplu”

Hai să luăm un exemplu concret! Copiii, precum și adulții, au nevoie de exemple pentru a înțelege mai bine situațiile prin care trec și ce se întâmplă în jurul lor. Deși ficțiunea, sub forma poveștilor, teatrului sau filmelor, joacă un rol important, nimic nu se compară cu a oferi exemple din propria noastră experiență; să le arătăm copiilor că și noi, părinții lor, am traversat situații asemănătoare.

În acest sens, Álvaro Bilbao ne îndeamnă să împărtășim propriile noastre sentimente și experiențe în situații similare. „Dacă ai bănui de unde provin problemele, relatează-le despre tine. Este întotdeauna mai simplu să ne conectăm cu cineva care a trecut prin aceleași provocări decât cu un părinte care poate părea judecător sau care pare să dețină toate răspunsurile”, subliniază Álvaro Bilbao.

Mergi la plimbare

„Este ceva foarte simplu: o plimbare care poate face minuni în comunicare”, spune Álvaro Bilbao. Conform neuropsihologului, copiilor le este mult mai ușor să-și exprime gândurile și sentimentele atunci când mergem împreună, suntem relaxați și ne simțim însoțiți. Se pare că atmosfera deschisă și naturală a unei plimbări face ca discuțiile să curgă mai ușor decât într-o încăpere unde un adult îi privește fix în față.

În plus, Bilbao recomandă și alte activități practice, precum gătitul, desenatul împreună sau construirea unui Lego sau puzzle. „Orice activitate care ține mâinile ocupate și vă permite să fiți unul lângă altul și să vă conectați îi va ajuta pe copii să se deschidă mai ușor”, adaugă specialistul în dezvoltarea creierului copiilor.

Așadar, ia-ți copilul de mână și plecați la o plimbare sau încercați una dintre aceste activități distractive pentru a crea un mediu propice comunicării sincere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel