Zeci de elevi internați la spital cu vărsături şi halucinaţii, după ce au mâncat bomboane cu canabis. Caz incredibil la o şcoală din Jamaica

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk:
Fotografie de la Pavel Danilyuk:

Fără să știe, cei peste 60 de elevi de școală primară, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani,  au consumat bomboane care conțineau canabis, potrivit autorităților din Jamaica.  



Ministrul Educației și Tineretului din Jamaica, Fayval Williams, a declarat că niciunul dintre copii nu este în stare critică, după cum au anunțat medicii.

„Sunt încrezător că împreună ne vom consolida regimul de siguranță și securitate pentru combaterea vânzării inadmisibile de produse infuzate cu marijuana pentru copii”, a declarat Fayval Williams, potrivit Reuters.

Bomboanele le-au provocat copiilor "vărsături și halucinații", a anunțat ministrul pe platforma X, iar unele victime au avut nevoie de perfuzii.

Pe ambalajul bomboanelor scria că produsul conține 100 de miligrame de THC - o cantitate considerată doză puternică chiar și pentru adulții. THC este substanță psihoactivă care se găsește în cânepa indiană. Această substanță are "efecte psihoactive și intoxicante". 

Autoritățile jamaicane au emis un avertisment prin care anunță că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor și că "nu este destinat utilizării de către persoane cu vârsta sub 21 de ani".

În 2025 Jamaica a dezincriminat posesia de până la 57 grame de marijuana pentru scopuri religioase, medicinale și științifice și a înființat o agenție de licențiere a industriei canabisului medicinal. 

Citește și:

Opioid extrem de puternic: Un băiețel de un an s-a stins la grădiniță din cauza unei supradoze

„A murit din cauza unui kilogram de fentanil ascuns sub o saltea.” Așa s-a încheiat vinerea trecută viața unui copil de un an la o grădiniță din New York, în Bronx. Poliția a confirmat acest lucru, după zile de speculații cu privire la cauzele care l-au ucis pe micuțul Nicholas Dominici. Acum există versiunea oficială: supradoză... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: cannabis copiii droguri jamaica scoala





DC Media Group Audience
pixel