„Mănâncă cel mai iute chips din lume”, o nouă provocare pe TikTok care face victime în rândul copiilor: Un elev de 14 ani s-a stins din viață

Data publicării:
„Mănâncă cel mai iute chips din lume”, o nouă provocare pe TikTok care face victime în rândul copiilor Un elev de 14 ani s-a stins din viață. FOTO ILUSTRATIV: freepik.com
„Mănâncă cel mai iute chips din lume”, o nouă provocare pe TikTok care face victime în rândul copiilor Un elev de 14 ani s-a stins din viață. FOTO ILUSTRATIV: freepik.com

O nouă provocare virală de pe TikTok a avut consecințe tragice în viața unui tânăr de doar 14 ani.



Harris Wolobah, din Worcester, Massachusetts, SUA, era un elev aparent sănătos și plin de energie. El s-a stins din viață după ce a acceptat provocarea de a consuma „cel mai iute chips din lume” pentru a crea un videoclip pentru rețeaua de socializare TikTok.

În cadrul acestei provocări cunoscute sub numele de „One Chip Challenge”, participanții trebuie să mănânce un singur chips incredibil de picant, cunoscut pentru nivelul său extrem de ridicat de fierbere. Cu toate că pare o activitate inofensivă și amuzantă pentru mulți, consecințele pot fi devastatoare, așa cum s-a demonstrat în acest caz.

Potrivit mărturiei mamei lui Harris, tragedia a lovit familia într-un mod brutal. Ea a declarat pentru NBC10 Boston că familia lor crede că adolescentul a decedat ca urmare a complicațiilor grave provocate de această experiență extrem de picantă, dar a precizat că se așteaptă să primească rezultatele autopsiei pentru a clarifica situația.

Citește și „Când credeam că le-am văzut pe toate!” Un preot a cerut adeverință de la medic pentru botez. Reacția Patriarhiei Române

„O stea în ascensiune”

Comunitatea școlară din Worcester este cufundată în doliu după pierderea tragică a lui Harris, un adolescent în vârstă de 14 ani care a fost student la Doherty Memorial High School. Superintendenta școlilor publice din Worcester, Rachel Monárrez, l-a numit pe tânărul Harris „o stea în ascensiune” și a evidențiat contribuțiile sale pozitive la comunitatea școlară. Cu toate acestea, misterul înconjoară încă cauza morții sale, iar oficialii nu au dezvăluit în mod clar detalii cu privire la circumstanțele tragice care au condus la această tragedie.

Mama lui Harris, Lois Walobah, a povestit pentru NBC10 Boston despre momentele tulburătoare care au precedat pierderea fiului ei. Ea a dezvăluit că vineri, a fost chemată la școală de către o asistentă medicală, după ce Harris a acuzat dureri puternice de stomac. Potrivit mamei sale, adolescentul i-a spus că aceste dureri au apărut după ce a acceptat provocarea unui coleg de clasă de a consuma niște chipsuri extrem de picante. După ce s-a întors acasă, starea sa s-a ameliorat, dar tragedia a lovit din nou în acea după-amiază. În timp ce se pregătea să plece la antrenamentul de baschet, Harris a leșinat brusc.

Harris a fost imediat transportat la un spital din apropiere, dar din păcate, medicii nu au reușit să-l salveze. În acest moment, cauza exactă a morții sale rămâne o enigmă, iar familia și comunitatea sunt tulburate de pierderea tragică a unui tânăr cu un viitor strălucitor în față.

Vezi și Părinții sparg ouă în capul copiilor, noua „modă” îngrijorătoare: „De ce le faceți asta? Le provocați durere și umilință!” Avertismentul medicilor / VIDEO

„Cel mai picant chips din lume”

One Chip Challenge, o provocare virală pe rețelele de socializare care solicită participanților să consume „cel mai picant chips din lume”, a captivat atenția internauților, ducându-i în aventura gustului extrem de condimentat. Cu toate că poate părea o provocare distractivă, ingredientele care alcătuiesc acest chips extrem de picant sunt departe de a fi potrivite pentru toată lumea.

Chipsul în sine vine ambalat într-un recipient cu un avertisment clar și semnificativ, care îndeamnă la prudență. Avertismentul specifică că acesta trebuie ținut departe de copii, este destinat doar adulților și nu ar trebui consumat de către persoanele sensibile. De asemenea, acesta sugerează că oricine se confruntă cu dificultăți de respirație, leșin sau greață în urma consumului ar trebui să solicite asistență medicală.

One Chip Challenge a fost creat de compania Paqui încă din 2016 și este produsul firmei Amplify Snack Brands din Texas, care a intrat sub umbrela The Hershey Company începând cu anul 2017. În fiecare an, este lansată o nouă ediție a acestui provocator gust, iar ediția din 2023 a devenit disponibilă pentru cumpărare pe Amazon începând cu data de 9 august.

Însă ceea ce face acest chips atât de incendiar sunt ingredientele de bază, care includ o varietate de ardei iuți notorii. Printre cele aproximativ zece ingrediente menționate pe ambalaj, două ies în evidență pentru nivelul lor extraordinar de iute: California Reaper Pepper și Naga Viper Pepper. California Reaper Pepper este oficial desemnat drept cel mai iute ardei din lume, măsurând impresionante 2,2 milioane de unități Scoville (SHU) pe scara Scoville a iuțimii. Naga Viper Pepper nu se lasă mai prejos, urcând la 1.382.118 SHU, conform informațiilor prezentate de Daily Mail.

Aceste ingrediente puternic condimentate au transformat One Chip Challenge într-o experiență gustativă cu adevărat extremă, punând în pericol sănătatea celor care îndrăznesc să îl consume. 

Citește și „Lasă-mă în pace, te rog din suflet!” Copil de 12 ani, victimă a doi adolescenți de 13 ani: „Mai vrei?”

Mama băiatului a ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care școala a gestionat situația

În urma tragicei pierderi a fiului ei, Lois Wolobah a ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care școala a gestionat situația. Purtătorul de cuvânt al poliției din Worcester a confirmat că agenția desfășoară o anchetă cu privire la moartea adolescentului, însă nu au fost furnizate detalii cu privire la faptul dacă se bănuiește vreo activitate criminală. Lois a subliniat că fiul ei ar fi trebuit să fie dus la spital imediat după ce s-a prezentat la cabinetul asistentei școlare, iar acum dorește să împărtășească experiența lor pentru a preveni alte tragedii similare.

Provocarea One Chip Challenge este una veche de mai mulți ani și a atras deja atenția unor oficiali educaționali. Anul trecut, unii directori de școli din zona Bay Area din California au emis un avertisment cu privire la pericolele acestei provocări și la conținutul extrem de picant al chipsurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: copil elev provocare sua tiktok





DC Media Group Audience
pixel