2024 a venit cu cel mai frumos cadou pentru sute de părinţi. Potrivit tradiției, copiii născuți în prima zi a anului vor fi feriți de toate relele

Data publicării:
2024 a venit cu cel mai frumos cadou pentru sute de părinţi. Potrivit tradiției, copiii născuți în prima zi a anului vor fi feriți de toate relele / FOTO: freepik.com @nataliaderiabina
2024 a venit cu cel mai frumos cadou pentru sute de părinţi. Potrivit tradiției, copiii născuți în prima zi a anului vor fi feriți de toate relele / FOTO: freepik.com @nataliaderiabina

S-au deschis ușile unui nou capitol pentru sute de părinți din întreaga țară, iar 2024 a venit la pachet cu un cadou extraordinar – nașterea celor mai norocoși bebeluși, chiar în timpul festivităților de Anul Nou.



Aceste miracole și-au făcut apariția la doar câteva momente după ce artificiile au colorat cerul. Cu toate că au venit pe lume în ziua specială a Sfântului Vasile, acești prichindei nu au primit nume tradiționale, ci au fost binecuvântați cu denumiri mai moderne. Potrivit tradiției, acești copilași născuți în prima zi a anului vor purta cu ei norocul și vor fi feriți de toate relele.

Maternitatea Filantropia din București a fost martora la sosirea pe lume a 7 astfel de îngeri, într-o continuare a bucuriei aduse de Anul Nou. Primul bebeluș și-a făcut intrarea la doar 50 de minute după miezul nopții.

S-au năcut mai mulți băieți decât fetițe. Cu zâmbetul pe buze, Nicoleta Gană, medic ginecolog, dezvăluie că aceste evenimente nu au fost neapărat planificate, dar că totul s-a desfășurat așa cum și-au dorit micuții să apară în lume. Fie că au fost nașteri spontane sau operații cezariene, toate au avut un final fericit, relatează Observator.

Diana, una dintre mamele fericite, a numărat cu sufletul la gură secundele de Revelion, dar nu pentru trecerea dintre ani, ci pentru momentul unic în care a putut ține în brațe pe cel dintâi născut.

„E un sfânt, o sărbătoare foarte mare”

În ziua de Anul Nou, la Spitalul Polizu, două micuțe au adus bucurie cu notă maximă. Prima dintre ele a sosit pe lume la ora 00:55. Mămica, o tânără de 18 ani, s-a bucurat nu doar de rolul de mamă, ci și de privilegiul de a fi prima înscrisă în cartea anului 2024. A doua minune a venit la 6 dimineața, purtând numele ales cu grijă de mamă, Almira. Ambele nașteri au fost naturale.

Cu toate acestea, medicii atrag atenția că trendul natalității este în descreștere față de anul precedent. Din ce în ce mai multe femei optează să devină mame după vârsta de 40 de ani. Camelia, una dintre proaspetele mămici, mărturisește că nu era pregătită, iar evenimentul s-a produs într-un mod neașteptat. „E un sfânt, o sărbătoare foarte mare. Dumnezeu să îl ajute în viață pe bebe și să ne aducă fericire”, spune ea, conform sursei citate.

În diverse maternități din țară, evenimente similare au avut loc. La Constanța, un singur bebeluș a venit pe lume la miezul nopții, în timp ce la Galați s-au născut doi băieți, iar la maternitatea din Iași s-au bucurat de sosirea a șase copii.

În această zi de Sfântul Vasile, peste 500.000 de români își sărbătoresc onomastica, aducând astfel un plus de semnificație acestui început de an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel