3 afirmații pe care bunicii NU ar trebui să le spună nepoților niciodată. Specialiști: „Acestea ar trebui interzise!”

Data publicării:
3 afirmații pe care bunicii nu ar trebui să le spună nepoților niciodată. Specialiști: „Acestea ar trebui interzise!” / FOTO: freepik.com @marinademidiuk
3 afirmații pe care bunicii nu ar trebui să le spună nepoților niciodată. Specialiști: „Acestea ar trebui interzise!” / FOTO: freepik.com @marinademidiuk

„Nu le spune părinților tăi, acesta va fi secretul nostru!” Câți bunici au spus această frază în timp ce le-au dat nepoților o bomboană? Atenție, însă, aceste comportamente ar trebui interzise, ​​potrivit specialiștilor. 



Perioadele de vacanță se apropie cu pași repezi și unii părinți o să-și lase copiii la bunici. Spre bucuria tuturor.

Cu toate acestea, bunicii trebuie să fie atenți la modul în care comunică cu nepoții lor.

Într-un articol din Huffpost, din decembrie anul trecut, mai mulți specialiști dau exemple de fraze rostite frecvent de bunici și care trebuie totuși evitate.

Citește și Iată de ce bunicile se simt mai aproape de nepoții lor decât de copiii lor, potrivit unui studiu

„Nu le spune părinților tăi”

Prima dintre aceste fraze este cea mai recunoscută: tradiționalul „nu le spune părinților tăi”.

Zainab Delawalla, un psiholog american, explică că „de fiecare dată când încurajați nepoții să ascundă ceva de părinții lor, poate fi periculos”, subminând astfel autoritatea parentală și având consecințe pe termen lung pentru copii în situații în care este în interesul lor să comunice cu părinții.

„Vino și dă-mi un pup imediat!”

A doua expresie de evitat dacă sunteți bunici este: „Vino și dă-mi un pup imediat!” Mulți bunici folosesc această afirmație atunci când se întâlnesc din nou cu nepoții lor după o perioadă îndelungată.

Andrea Dorn, psihoterapeut, explică că, deși această expresie este probabil plină de dragoste și reflectă o dorință complet normală de a promova apropierea și legătura cu un copil, poate, de asemenea, să priveze neintenționat un copil de dreptul său la autonomie și să-l facă să-și pună la îndoială limitele corpului.

SURSA FOTO: freepik.com @Gray StudioPro

 

„Părinții tăi greșesc când vine vorba de...”

În cele din urmă, a treia și ultima frază pe care bunicii ar trebui să evite să o spună nepoților lor este: „părinții tăi greșesc când vine vorba de...” Această abordare pune sub semnul întrebării autoritatea și educația părinților și poate avea consecințe serioase.

Ryan Howes, un psiholog clinician, oferă un sfat relevant: „Dacă bunicii au anumite rezerve legate de modul în care copiii lor sunt crescuți, ar trebui să discute direct cu părinții sau să păstreze acele gânduri pentru ei înșiși, fără a implica nepoții în asta.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel