5 frici pe care le au părinții în privința copiilor

Data publicării:
5 frici pe care le au părinții în privința copiilor/ Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels
5 frici pe care le au părinții în privința copiilor/ Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels

În general cele mai mari frici ale părinților au legătură cu lucrurile pe care nu le pot controla. Vedeți în articol care sunt, totuși, cele mai mari temeri ale părinților atunci când vine vorba despre copiii săi.



În general, părinții tind să se teamă de lucrurile pe care nu le pot controla. Părinții tind, de asemenea, să se teamă în mod special de pericolele groaznice.

Alfred Sacchetti, un medic al camerei de urgență din Camden, New Jersey, și purtător de cuvânt al Colegiului American al Medicilor de Urgență, spune că este obișnuit ca părinții să-și facă griji mai mult că copilul lor este răpit de un străin decât că merge cu mașina fără centură de siguranță sau să se joci lângă o piscină fără să știe să înoate - chiar dacă accidentele legate de mașină și apă reprezintă o amenințare mult mai mare pentru copii decât răpirea.

„Din păcate, o mare parte din ceea ce suntem expuși la televizor este conceput pentru a genera evaluări mai degrabă decât pentru a educa părinții”, spune Sacchetti pentru babycenter.com. „Accesul nostru la informații nu ține pasul cu accesul nostru la divertisment”.

„Mă tem că copilul meu nu va primi educația și oportunitățile de care are nevoie pentru a-și atinge potențialul”

Aceasta a fost cea mai mare frică a părinților din sondajul realizat de cei de la Baby Center. Acest lucru a fost cu atât mai surprinzător cu cât au fost chestionați părinții unor copii relativ mici. 

Realitatea: Nu există nicio îndoială că trăim într-o perioadă de incertitudine economică: șomajul și costul vieții sunt ambele în creștere, în timp ce salariile stagnează și un număr tot mai mare de locuri de muncă sunt plecate în străinătate. Este logic că părinții sunt îngrijorați pentru copiii lor și de modul în care se vor descurca într-o lume din ce în ce mai competitivă. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să intri în panică și să începi să-ți pregătești copilul pentru facultate în ziua în care îl aduci acasă de la spital.

Experți sunt de acord că nu este necesar să cumpărați fiecare jucărie educațională care iese pe piață sau să umpleți fiecare oră din ziua copilului cu activități de îmbogățire și dezvoltare. Când vine vorba de a-ți ajuta copilul să-și atingă potențialul, se dovedește că mai puțin este adesea mai mult.

„Există dovezi că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să cumperi mai puține lucruri”, spune Paul. „Copilul american în medie primește 70 de jucării noi pe an. Dar se dovedește că copiii care sunt mai creativi au de fapt mai puține jucării. Având un număr mic de jucării simple, de bază, îi ajută pe copii să-și dezvolte imaginația și inventivitatea”, potrivit sursei citate.

O altă frică potrivit chestionarului a fost cea legată de răpirea copilului. „Mă tem că cineva îmi va răni sau ataca copilul”

Nu este de mirare că aceasta este o teamă de top. Protejarea copilului este unul dintre cele mai elementare instincte parentale. Există puține lucruri la fel de îngrozitoare de contemplat ca copilul tău să fie rănit într-un atac întâmplător. Temerile noastre sunt intensificate doar de faptul că atacurile reale asupra copiilor atrag multă atenție în mass-media, ceea ce le poate face să pară mai frecvente.

Dar cercetările efectuate de CCRC indică, de asemenea, vești bune: se dovedește că incidența generală a maltratării copiilor este în scădere la nivel național. Abuzul fizic asupra copiilor a scăzut cu 2% din 2008 până în 2009, de exemplu, iar abuzul sexual asupra copiilor a scăzut cu 5%. Aceasta continuă o tendință de scădere care a început în 1992 în ceea ce privește abuzurile raportate asupra copiilor.

Accidente.

Este o altă frică pe care părinții o au când vine vorba despre copii. Aceasta este o teamă de părinți care nu poate fi ignorată. Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), rănile vehiculelor cu motor sunt principala cauză de deces pentru copiii din Statele Unite. În 2008, 968 de copii de 14 ani sau mai mici au murit în accidente de mașină și aproximativ 168.000 au fost răniți.

Bullying.

Hărțuirea ar trebui să fie întotdeauna luată în serios, spun experții, pentru că a fost legată de probleme de stima de sine pe termen lung, performanțe școlare slabe, depresie și chiar sinucidere. Istoria recentă demonstrează, de asemenea, că bullying-ul poate avea rezultate pe scară largă.

Citește și Despre bullying-ul în școli. Ioana Șandru, doctor în Psihologie: „Un agresor nu are o stimă de sine prea bună” / VIDEO

Frici legate de greutatea copilului: obezitate sau anorexie.

Atât obezitatea cât și pierderea severă în greutate - reprezintă riscuri serioase pentru copiii în creștere. Ratele de supraponderalitate și obezitate în copilărie sunt în creștere: potrivit CDC, obezitatea infantilă s-a triplat în ultimii 30 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





DC Media Group Audience
pixel