5 lucruri pe care le poți face pentru a spori inteligența copiilor în primul lor an de viață, potrivit unui neuropsiholog

Data publicării:
5 lucruri pe care le poți face pentru a spori inteligența copiilor în primul lor an de viață, potrivit unui neuropsiholog / FOTO: freepik.com @julienprotz
5 lucruri pe care le poți face pentru a spori inteligența copiilor în primul lor an de viață, potrivit unui neuropsiholog / FOTO: freepik.com @julienprotz

Un neuropsiholog prezintă cele cinci obiceiuri susținute de neuroștiință care au un impact semnificativ în îmbunătățirea inteligenței copiilor în primul an de viață. 



Potrivit neuropsihologului Álvaro Bilbao, aceste cinci practici reprezintă pași esențiali pentru a sprijini dezvoltarea cognitivă a bebelușilor în primele 12 luni.

Bilbao, expert în dezvoltarea creierului copiilor, subliniază că această dezvoltare începe în primele luni de viață, subliniind importanța promovării fericirii, a emoțiilor sănătoase și a inteligenței încă de la o vârstă fragedă. Aceasta contrazice percepția comună conform căreia nou-născuții se rezumă la a dormi și a mânca.

Desigur, acești copii dorm și mănâncă, dar în același timp, creierul lor se dezvoltă. Iar părinții pot juca un rol esențial în această dezvoltare prin îmbrățișarea acestor cinci obiceiuri, așa cum ne asigură Álvaro Bilbao.

Citește și Psiholog de la Harvard: „Dacă micuțul tău spune oricare dintre aceste afirmații, probabil că are o stimă de sine puternică”

Cele cinci obiceiuri pentru primul an de viață

Iată cele cinci obiceiuri importante pentru primul an de viață, recomandate de Álvaro Bilbao pentru a spori inteligența copiilor:

Vorbește cu ei mult: Cercetările științifice au arătat că expunerea la cuvinte și vocabular în primul an de viață are un impact pozitiv asupra dezvoltării inteligenței copiilor. Așadar, este recomandat să interacționați, să le citiți povești și să ascultați cântece alături de cei mici.

Oferă-le multă afecțiune: Álvaro Bilbao subliniază importanța afecțiunii fizice, cum ar fi masajele, gâdilăturile, săruturile și petrecerea timpului alături de copii, în dezvoltarea conexiunilor cerebrale ale bebelușilor.

Lasă-i să experimenteze: Neuropsihologul susține explorarea de la o vârstă fragedă, cu siguranța copilului ca prioritate. Experiența cu obiecte, jucării și mediul lor imediat stimulează curiozitatea și dorința de a învăța.

Nu-i expune la ecrane: La fel cum recomandă și Asociația Americană de Pediatrie, Álvaro Bilbao insista să nu expunem copiii la ecrane în primul an de viață. Studiile arată că aceasta poate duce la dificultăți de atenție, concentrare și un interes mai scăzut pentru învățare.

Nu-i lăsa să plângă singuri: Un alt obicei important recomandat de Álvaro Bilbao este să nu-i lăsați să plângă singuri. Răspunderea la nevoile copilului în primele luni îi dezvoltă încrederea și securitatea în inițiativa și învățarea lor.

Aceste cinci practici pot contribui semnificativ la dezvoltarea inteligenței copiilor în primele 12 luni de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel