50.000 de copii la mare: Cât au cheltuit părinții pentru taberele școlare de pe litoralul românesc?

Data publicării:
50.000 de copii la mare: Cât au cheltuit părinții pentru taberele școlare de pe litoralul românesc? FOTO: captură video Știrile PRO TV
50.000 de copii la mare: Cât au cheltuit părinții pentru taberele școlare de pe litoralul românesc? FOTO: captură video Știrile PRO TV

Peste 50.000 de copii și-au petrecut o săptămână din vacanță la mare în vara aceasta. 



Această inițiativă a fost posibilă datorită diversității taberelor școlare oferite pe litoralul românesc. Cu variații în ceea ce privește confortul și activitățile incluse în program, părinții au plătit între 1.000 și 2.500 de lei pentru a-și trimite copiii în aceste tabere.

Costinești și Mamaia au fost destinații populare pentru adolescenți, în timp ce Eforie a atras în special elevii de gimnaziu. Ultima săptămână a vacanței de vară a găsit taberele școlare de la malul mării pline de copii, iar activitățile au fost variate și distractive.

Citește și Uniforma, obligatorie sau nu în școlile din România? Începutul noului an readuce în atenție veşnica dezbatere. Ce spun specialiștii?

„Vin din tabără cu totul alții, le crește stima de sine. Este fantastic”

În Costinești, un număr impresionant de 300 de copii din întreaga țară au avut ocazia să petreacă 7 zile de tabără la prețul accesibil de 1.100 de lei. 

Ciprian Duca, administratorul taberei școlare private, a subliniat că elevii beneficiază de o gamă largă de activități, de la cursuri de dans la piscină și activități zilnice în aceasta. Seara, au avut parte de cluburi și discoteci, ceea ce le-a oferit o experiență variată și distractivă, relatează Știrile PRO TV.

În Mamaia, o tabără destinată adolescenților pe o perioadă de 5 zile a costat 2.200 de lei, iar acest preț a inclus chiar și o excursie în Bulgaria, la Balcic.

Pentru 22 de elevi din județul Suceava, experiența a fost cu atât mai specială, deoarece au văzut pentru prima dată marea în stațiunea Olimp, cu ajutorul unei asociații. 

Maria Holtzhauser, reprezentantul Asociației Tabăra de Bine, a subliniat impactul pozitiv al acestor tabere asupra copiilor și voluntarilor implicați: „Tabăra de Bine produce emoții și asupra noastră, a voluntarilor, nu numai asupra copiilor. Vin din tabără cu totul alții, le crește stima de sine. Este fantastic.”

Pe litoral, în timpul sezonului estival, funcționează un număr de 10 tabere școlare, dintre care doar 3 sunt finanțate de stat, oferind astfel oportunități variate pentru copiii din România să își petreacă vacanța într-un mod educativ și distractiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: copii litoral tabara tabara copii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel