6 trucuri pentru a calma bebelușul care plânge des

Data publicării:
Fotografie de la Natalie Bond/ Pexels
Fotografie de la Natalie Bond/ Pexels

Nou-născutul plânge mereu: ce să facem dacă avem un nou-născut care plânge mereu și doarme puțin. Cum să calmezi un copil care plânge des? Iată câteva sfaturi practice.



Plânsul este singurul mod pe care copilul nostru îl are la dispoziție pentru a ne comunica problemele sau disconforturile sale. Dar ce să faci dacă copilul plânge mereu? Să încercăm să înțelegem mai multe.

A încerca să înțelegi motivul pentru care copiii plâng ascunde un proces foarte important: înseamnă să te pui în locul copilului și să-i înțelegi nevoile.

Acest lucru este esential pentru a raspunde corect la semnalele copilului. În felul acesta simte că mama și tata iau in calcul nevoile lui.

De la naștere, copilul înțelege destul de repede că plânsul lui cheamă mama sau tatăl său, care vin să-i satisfacă nevoile. Această experiență este necesară supraviețuirii sale și îl va marca pentru totdeauna. Va începe să aibă încredere în sine și în propriile aptitudini, pentru că va putea să se exprime și să acționeze asupra mediului extern, oricât de mic ar fi acesta.

Cum să calmezi un copil care plânge

Iată câteva trucuri pentru a calma copilul care plânge des. Sugestiile sunt preluate din cartea „Înainte de cuvinte – Înțelegerea limbajului copilului tău și promovarea dezvoltării lui”, scrisa de psihologul Stephan Valentin.

Înfășurați-l într-o pătură

Înfășurați copilul într-o pătură (ai grijă totuși să nu-l ții prea strâns), de preferință în poziție fetală. Acesta este un truc care îl poate ajuta să-l calmeze atâta timp cât plânsul nu se datorează foamei, setei sau durerii. Cu toate acestea, există copii care nu suportă să fie înfășați prea strâns.

În acest caz, atunci este mai bine să-l înfășurați într-o pernă de alăptare.

Ține-l aproape de tine

În primele luni de viață, bebelușii suferă adesea de probleme digestive. Nu ezita să-l ții pe cel mic lângă tine și să-l lași să doarmă puțin în brațe. Dar amintiți-vă să găsiți o poziție confortabilă și pentru dvs.

Dacă după prânz îl bagi în pătuțul unde doarme doar o jumătate de oră și apoi începe din nou să plângă, ar fi bine să îl ții aproape de tine să doarmă una sau două ore consecutive și când se trezește să fie bine dispus. Nu vă faceți griji, nu trebuie să o faceți mult timp: în jurul lunii a șasea va putea să doarmă în pătuțul lui.

Dacă trebuie să ieși, pune-l în pungă

Ai nevoie să faci comisioane sau să ieși? Un truc bun este să folosești o sling sau o rucsac. Copilul legănat de pasul tău va trage un pui de somn frumos.

Chiar și tatăl poate calma copilul

Cereți oamenilor de încredere (soțul dvs., bunica, o mătușă...) să vă ajute să vă calmați copilul. Când obosești, este dificil să fii calm și liniștitor; copilul tău va simți stresul și va deveni agitat.

Nu vă fie teamă să cereți ajutor concret și să spuneți că aveți probleme. Vei fi uimit de sensibilitatea oamenilor din jurul tău. De multe ori ceilalți nu observă că suntem în dificultate, tocmai pentru că păstrăm totul înăuntru.

Găsește un mic ritual

Încercați să stabiliți o metodă eficientă pentru a vă calma bebelușul și apoi rămâneți la această metodă chiar și atunci când copilul nu se oprește din plâns. Experimentând cu diferite mijloace, micuțul îți va percepe nesiguranța și nu se va putea simți liniștit.O singură metodă poate deveni aproape un ritual, care să-l liniștească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi
Tagurile articolului: bebelus metode plans somn




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel