Știri de interes
Educația inclusivă, care vizează integrarea copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă, a fost un subiect intens discutat în ultimii ani. 
Deși majoritatea românilor consideră mâncarea gătită acasă mai sănătoasă decât cea cumpărată, realitatea din bucătărie spune o altă poveste.
1 Mai nu mai înseamnă doar grătare și mici clasici, ci devine tot mai mult un prilej de reinventare culinară. Anul acesta, trendul „Dubai” revine în forță, aducând cu el combinații îndrăznețe care transformă mititeii tradiționali în adevărate delicii moderne. 
Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume marchează Ziua Internațională a Muncii – o zi cu profunde rădăcini istorice, care astăzi este, pentru mulți, sinonimă cu o zi liberă, mare, grătare în aer liber și ieșiri în natură.
O simplă curiozitate și un moment de divertisment s-au transformat într-un pas radical pentru o femeie din Grecia. După ce a cerut ajutorul ChatGPT pentru o interpretare inedită a zațului de cafea, aceasta a primit un răspuns neașteptat: inteligența artificială i-a sugerat că soțul o înșală.
Furia la copii este un subiect delicat, iar ca părinți, adesea ne confruntăm cu momente în care nu știm cum să gestionăm aceste comportamente intense. 
„Care e vârsta potrivită să faci un copil?” – o întrebare cu răspunsuri diferite, în funcție de cine o rostește.
Cititul cu voce tare este mai mult decât o activitate educativă. 
În era parentingului digital, părinții din întreaga lume se confruntă cu aceleași dileme și neliniști — doar că, spre deosebire de generațiile anterioare, ei au acum la dispoziție Google.
EXCLUSIV
Ce se ascunde în spatele intențiilor bune ale părinților? De ce ajutorul constant poate dăuna? De ce să nu facem totul în locul copiilor noștri? Răspunsurile au venit de la Andrada Faina, expert în mindset de creștere, recalibrare mentală și mentor în parenting conștient
Atunci când o viitoare mamă sau un viitor tată se gândesc la numele pe care îl vor da bebelușului lor, pot avea motivații variate: să continue o tradiție de familie, să aleagă un nume cu o semnificație specială care să reprezinte un anumit aspect, să înceapă cu o literă anume, să fie original...
Starea de bine ajută la învățare, dar nu este suficientă, spune ministrul Educației, Daniel David.
EXCLUSIV
Când copilul lovește, țipă sau se izolează, nu e un copil „rău” . Este un copil copleșit de emoții. Alexandra Șerb, coach pentru părinți, explică la Părinți Prezenți cum recunoaștem aceste semne și cum putem ajuta.
​Un sondaj recent realizat de Nielsen și HarperCollins evidențiază o scădere semnificativă a numărului de părinți care citesc cu voce tare copiilor lor.
Primii pași acasă cu un nou-născut vin la pachet cu o avalanșă de sfaturi, multe dintre ele transmise din generație în generație.
Atunci când vine vorba de alegerea numelui perfect pentru o fetiță, mulți părinți se lasă inspirați de tradiție, rafinament și semnificație.
Într-o eră în care jocurile de noroc sunt tot mai prezente în viața de zi cu zi, supermarketurile au introdus un nou tip de jucărie: aparate de „păcănele” în miniatură.
​Într-un peisaj antreprenorial adesea dominat de diplome prestigioase și experiențe corporative, Anupam Mittal, fondatorul Shaadi.com și investitor în emisiunea „Shark Tank India”, oferă o perspectivă diferită. 
Unele nume poartă cu ele o forță nevăzută, o poveste ancestrală care pare să se reactiveze de fiecare dată când este rostită. 
60% dintre liceeni au picat simularea la Limba Română. Trei sferturi nu au știut să formuleze o idee clară.
Suntem obișnuiți să etichetăm comportamentele băieților drept „rele” , „agresive” sau „fără minte” . Oana Moraru, expert în educație și parenting, vorbește despre ceea ce mulți părinți și profesori nu văd: că „alegerile proaste” ale băieților nu sunt semne de obrăznicie, ci manifestări...
EXCLUSIV
Există momente în care părinții privesc cu mândrie spre copiii lor „cuminți” . Nu plâng, nu țipă, nu protestează. Își văd de ale lor, liniștiți, așezați, „ușor de crescut” . În ochii adulților, acest comportament poate fi dovada unei bune educații sau chiar a unei „inteligențe emoționale”...
Decizia de a oferi copilului un „an de creștere” trebuie luată cu grijă, în urma unei evaluări timpurii, explică un specialist în dezvoltarea copilului.
​Impetigo, cunoscută și sub denumirea populară de „bube dulci”, este o infecție bacteriană a pielii, extrem de contagioasă, care afectează în special copiii mici, dar poate apărea și la adulți. 
Încurajarea autonomiei și încrederii în sine este esențială. Expresii precum „Ai încredere în tine” sau „Poți reuși” le transmit copiilor că sunt capabili să facă alegeri și să învețe din ele.

pixel