Aceasta este poziția ideală pentru a vă adormi bebelușul

Data publicării:
Fotografie de la Lisa Fotios/ Pexels
Fotografie de la Lisa Fotios/ Pexels

O mamă adoptă diferite poziții pentru a-și ajuta copilul să adoarmă mai repede, cu scopul de a-i oferi odihnă de calitate. Mai jos vă vom spune despre poziția ideală pentru a vă adormi bebelușul. Secretul: combinarea confortului și siguranței.



Pentru proaspetele mămici, mai ales cele aflate la primul bebeluș, primele câteva luni după venirea pe lume a micuțului sunt destul de dificile.

Dificultatea nu este redată neapărat de bebeluș, cât de grijile și temerile unei mame. Cât doarme, unde și mai ales, în ce poziție de somn, sunt doar câteva dintre subiectele de interes major și de discuție între proaspetele mămici. Iar ca de obicei, părerile sunt împărțite.

Fiecare copil este unic în felul său și se dezvoltă în mod diferit așa cum și fiecare părinte alege ce consideră că este mai bine pentru puiul lor.

În timp ce unii părinți pregătesc camera bebelușului înainte ca acesta să se nască, alții își fac loc în propriul pat pentru venirea lui.

2. Fotografie... (pexels-yan-krukau-5791338_00652100.jpg)

Foto: Yan Krukau/ Pexels

De asemenea, în timp ce unii bebeluși dorm bine și neîntrerupt pe parcursul întregii nopți, alți se trezesc foarte des sau stau trezi până la ivirea zorilor.

Astfel, dacă în privința locului de dormit, alegerile părinților sunt subiective, în ceea ce privește poziția corectă de somn a unui nou-născut, părerea specialiștilor este unică, clară și justificată.

Pentru siguranța lor, toți bebelușii ar trebui să doarmă pe spate, mai ales în primul an de viață, așa cum susține Academia Americană de Pediatrie.

Există poziții pe care bebelușul tău le va prefera. Veți observa acest lucru imediat. Cu cât se simte mai confortabil, cu atât va face mai puține mișcări pentru a încerca să te determine să-i schimbi poziția.

Burtica sus: poziția ideală pentru a-ți adormi bebelușul

Poziția clasică cu burta sus a fost întotdeauna una dintre cele mai populare pentru adormirea unui copil.

Deși a existat o perioadă în care multe mămici au avut unele îndoieli cu privire la această poziție,  aceasta se numără din nou printre favoritele pentru recomandarea medicilor pediatri. Este cu siguranță poziția ideală pentru bebeluș.

3. Fotografie... (pexels-karolina-grabowska-4964216-2_35678000.jpg)

Foto: Karolina Grabowska/ Pexels

Fiind culcat pe spate, cu burtica în sus, copilul tău va avea un câmp vizual mult mai larg. În acest fel te poate observa și își poate mișca picioarele ca răspuns la stimulii din mediul din jur.

În această poziție, se va simți confortabil datorită faptului că se va simți liber să întindă mâinile și să atingă orice dorește. Dar fiți atenți, abuzul de această poziție poate provoca sindromul capului plat.

Iată ce poți face ca bebelușul tău să doarmă în siguranță

- Îl așezi să doarmă de fiecare dată pe spate;

- Te asiguri că nu există obiecte suspendate sau în apropierea lui, de genul cablurilor sau jucăriilor;

- Ai grijă ca suprafața pe care doarme să fie una plată și fermă. Salteaua este deosebit de importantă și trebuie să se potrivească perfect în pătuț. De asemenea, duritatea ei trebuie să fie medie, spre tare, fiind de evitat saltele moi care pot lua forma capului bebelușului.

4. Fotografie... (pexels-mart-production-7491189-1_09632500.jpg)

Foto: Mart Production/ Pexels

- Totodată și lenjeriile de pat sunt esențiale, iar recomandările specialiștilor se opresc la lenjerii de pat din bumbac, ele fiind nonalergenice și calitative.

- Salteaua trebuie să fie acoperită cu un cearceaf de pat prevăzut cu elastic de jur-împrejur, care să nu alunece și să nu formeze cute.

- Reține că, în timp ce doarme, niciun alt obiect nu trebuie să fie așezat pe lângă bebeluș. 

- Temperatura din cameră trebuie să fie constată și potrivită. Recomandat în acest caz este ca în cameră să nu fie mai puțin de 18 grade Celsius și nici mai mult de 20 de grade Celsius pe timpul nopții. 

- Îmbracă-l cu haine confortabile pentru somn, precum un body, un scutec, pijamaua și sacul de dormit.

- Încă din primele zile este bine să stabilești o rutină de somn.

- Specialiștii au mai ajuns la concluzia că cel mai bun loc de dormit pentru bebeluș este în camera ta, în pătuțul lui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel