Acest tip de brânză poate fi periculos pentru femeile însărcinate

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels

Este înțelept să cercetăm siguranța consumului de parmezan în timpul sarcinii. Acest lucru este deosebit de important deoarece acest tip de brânză este făcut din lapte crud, ceea ce este legat de unele riscuri de infecții în această etapă a vieții.



Dacă parmezanul pe care îl mănânci nu a fost preparat corect, ar putea prezenta un risc de a transmite boli grave bebelușului tău. Iată la ce să fii atent când îl alegi.

Cu toate acestea, modul în care este făcută această brânză poate reduce riscul atât pentru mamă, cât și pentru copil.

În acest articol vă vom oferi câteva informații pentru a clarifica comoditatea includerii parmezanului în dieta dumneavoastră în timpul sarcinii. Veți învăța cum să o identificați pentru a-i asigura siguranța, precum și alte precauții de luat în considerare cu această brânză și beneficiile nutriționale pe care le poate oferi.

Nu uitați întotdeauna să vă consultați obstetricianul cu privire la includerea anumitor alimente pentru a vă asigura un meniu sănătos în timpul sarcinii.

Nu uitați întotdeauna să vă consultați obstetricianul cu privire la includerea anumitor alimente pentru a vă asigura un meniu sănătos în timpul sarcinii.

Este parmezanul sigur în timpul sarcinii?

Când este consumat în anumite condiții, parmezanul este sigur în timpul sarcinii. Ceea ce se pune sub semnul întrebării este faptul că laptele cu care este produs este crud, adică nepasteurizat.

Cu toate acestea, cantitatea de apă care rămâne în parmezan după producerea acestuia este foarte mică, ceea ce împiedică dezvoltarea unor bacterii care ar putea compromite sănătatea gravidelor.

Atunci când brânzeturile au un conținut ridicat de apă și nu sunt pasteurizate, este posibilă apariția unor boli infecțioase care pot dăuna atât mamei, cât și bebelușului. Acest grup include brânzeturile proaspete „gata de consum”, precum ricotta, mozzarella, brânză proaspătă, brânză de capră tartinabilă, etc...

2. Fotografie... (pexels-ivan-samkov-7990616_57204000.jpg)

Foto: Ivan Samkov/ Pexels

Prin urmare, pasteurizarea este un proces fundamental în producerea brânzei proaspete. Aplicarea căldurii între 70 și 90 de grade timp de câteva secunde asigură distrugerea bacteriilor patogene.

Ce tip de brânză este parmezanul?

După cum am menționat deja, parmezanul este făcut cu lapte crud și trece printr-un proces de maturare de minim 1 an. În această perioadă brânza pierde apă până ajunge la un conținut între 26 și 34%. Din acest motiv este clasificată ca brânză „tare” și „matură”.

Listeria monocytogenes, care poate crește la diferite niveluri de aciditate, în absența oxigenului, în alimente cu concentrații mari de sare și la frigider, nu ar putea crește cu aceste niveluri de apă prezente în parmezan.

Cu toate acestea, autoritățile din domeniul sănătății cer un minim de 60 de zile de maturare pentru a o considera sigură împotriva acestei bacterii și a permite comercializarea acesteia. În plus, eticheta trebuie să indice că brânza a fost produsă cu lapte crud, dar că a fost învechită timp de cel puțin 2 luni.

Cum să identifici dacă brânza a fost bine coaptă?

Dacă vrei să mănânci parmezan și ești însărcinată, cel mai bine este să înveți să recunoști dacă o brânză este bine maturată. Pentru a face acest lucru, vă invităm să urmați următoarele sugestii.

- Eticheta produsului.

- Verificați valorile de sodiu ale produsului.

- Confirmați clasificarea brânzei, care trebuie să fie tare sau extra tare.

- Verificați eticheta, care descrie caracteristicile brânzei.

- Uită-te la conținutul de apă, care ar trebui să fie între 26% și 34%.

- Verificați timpul de întărire sau de maturare, care ar trebui să fie de minim 60 de zile.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie





DC Media Group Audience
pixel