Amenzi pentru părinți și tutorii copiilor. Părinții sunt OBLIGAȚI să asigure ținuta decentă a copilului la școală

Data publicării:
Amenzi pentru părinți și tutorii copiilor. Părinții sunt OBLIGAȚI să asigure ținuta decentă a copilului la școală / FOTO: freepik.com@gpointstudio
Amenzi pentru părinți și tutorii copiilor. Părinții sunt OBLIGAȚI să asigure ținuta decentă a copilului la școală / FOTO: freepik.com@gpointstudio

Amenzi uriașe pentru părinții care-și lasă copiii să meargă la școală în ținute indecentePărinții și tutorii sunt pasibili de amenzi. Mai exact, participarea la ședințele cu părinții și ținuta decentă a copilului la școală se vor număra printre obligațiile părinților și reprezentanților legali, conform viitorului Contract educațional, prezentat în proiectul noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), pus în consultare, miercuri, de Ministerul Educației.

Proiectul prevede o serie de obligații noi pentru părinți și unitățile de învățământ, inclusiv unele ce țin de supravegherea audio-video a elevilor, dar și amenzi pentru refuzul părinților și al directorilor de a semna Contractul educațional. Printre obligațiile părinților figurează și aceea de a-și „exprima acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copilului/elevului minor”, acord ce reprezintă un drept, nu o obligație a persoanelor, potrivit Edupedu.ro.

Nerespectarea obligațiilor asumate de către părinți prin contractul educațional nu mai este verificată, ca până acum, de comitetele de părinți, ci trece, generic, în sarcina inspectoratelor școlare. Refuzul semnării contractului educațional atât de către părinte sau reprezentantul legal, cât și de către directorul unității de învățământ reprezintă contravenție și se sancționează cu amenzi între 1.000 și 5.000 de lei – sau, în cazul directorilor, cu prestarea unei activități în folosul comunității. 

Citește și „Uniforma școlară, văzută ca un simbol al comunismului”. Prof. Stavri ne spune cum să o transformăm într-un simbol al excelenței și mândriei! / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel