Apare Registrul traficanților de droguri! Onuț Atanasiu: „Vom ști dacă se întâmplă ceva legat de un copil!”

Data publicării:
Apare Registrul traficanților de droguri! Onuț Atanasiu: „Vom ști dacă se întâmplă ceva legat de un copil!” / FOTO: freepik.com @nomadsoul1
EXCLUSIV
Apare Registrul traficanților de droguri! Onuț Atanasiu: „Vom ști dacă se întâmplă ceva legat de un copil!” / FOTO: freepik.com @nomadsoul1

Gigel Lazăr de la CIADO și Onuț Atanasiu de la PNL au prezentat la DCNews.ro detalii despre proiectul de lege ce vizează instituirea Registrului Național al traficanților de droguri și evaluarea eficacității acestuia.



Camera Deputaților a adoptat marți proiectul de lege privind înființarea Registrului Național automatizat pentru persoanele care au comis infracțiuni legate de traficul de droguri, întrunind 246 de voturi „pentru” și 4 abțineri, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Scopul acestui proiect este să contribuie la prevenirea și combaterea infracțiunilor din sfera traficului de droguri și să reducă riscul de recidivă. Astfel, se propune crearea unui sistem automatizat care să monitorizeze persoanele implicate în astfel de activități ilegale.

Onuț Atanasiu: „Vom ști dacă se întâmplă ceva legat de un copil”

Deputatul liberal Onuț Atanasiu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege, care este la bază profesor, a explicat la DCNews.ro care este ideea din spatele acestui Registru Național.

„Este vorba despre un Registru, așa cum este normal, pentru a ști, dacă se întâmplă ceva legat de un copil, cum și de unde ar fi putut el să ia aceste droguri, iar pe baza acestui registru ai putea să mergi pe fir, mai repede, atât un anchetator care urmărește așa ceva, cât și un profesor de la clasă, un diriginte, un învățător, dacă se va ajunge ca acest consum să ajungă până la nivelul învățământului primar.

În principal cred că este un lucru benefic pentru a avea un registru al traficanților de  droguri și poate, nu ar fi rău să ajungem până la cel al consumatorilor de droguri, dar nu în sensul în a-i expune publicului, ci în sensul în care am putea să îi ajutăm dacă ei sunt trecuți în acest registru”, a declarat Onuț Atanasiu, deputat liberal, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Citește mai mult pe DCNews.ro...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel