Bac 2024 - subiectele la limba română, fotografiate și „scurse” pe internet

Data actualizării: | Data publicării:
Bac 2024 - subiectele la limba română, fotografiate și „scurse” pe internet / FOTO: Știrile PRO TV
Bac 2024 - subiectele la limba română, fotografiate și „scurse” pe internet / FOTO: Știrile PRO TV

Astăzi a început Bacalaureatul 2024, iar prima probă scrisă a fost cea la Limba și literatura română. La Subiectul al III-lea, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de cel puțin 400 de cuvinte în care să analizeze particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

La Subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe bazate pe un text suport scris de Gabriel Dimisianu. La Subiectul al II-lea, li s-a cerut să explice rolul notațiilor autorului într-un fragment dintr-o piesă de teatru de Gh. Ciprian.

În spațiul public au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română imediat după ora 9. ȘtirileProTV a publicat la ora 10:06 imagini cu subiectele apărute în spațiul public, în condițiile în care elevii termină proba la ora 12:00.

Fotografiile la subiecte, aparent făcute cu o cameră de corp, arată că cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului.

UPDATE 12:00

Purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina, anunță că s-a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783, de unde s-au „scurs” subiectele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social

DC Media Group Audience
pixel