Băiețel de 2 ani, găsit fără viață, ghemuit la picioarele tatălui său care a suferit un infarct: „A pierit de foame și de sete!”

Data publicării:
Băiețel de 2 ani, găsit fără viață, ghemuit la picioarele tatălui său care a suferit un infarct: „A pierit de foame și de sete!” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @pixel-shot.com
Băiețel de 2 ani, găsit fără viață, ghemuit la picioarele tatălui său care a suferit un infarct: „A pierit de foame și de sete!” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @pixel-shot.com

Într-un eveniment cutremurător, un băiețel în vârstă de 2 ani din Marea Britanie a pierit din cauza foamei, lăsat în urmă de tatăl său care a suferit un infarct și a decedat. Copilul a fost abandonat fără resurse, rămânând fără apă și hrană, și a fost descoperit ghemuit la picioarele părintelui său după două săptămâni de la tragica întâmplare.



Băiețelul Bronson Battersby se pare că a murit de foame lângă trupul neînsuflețit al tatălui său, într-un caz care a generat acuzații grave împotriva serviciilor sociale. Familia susține că acestea au eșuat în responsabilitatea lor, iar autoritățile își revizuiesc acum acțiunile în legătură cu acest caz tragic.

Se spune că micuțul Bronson a fost găsit la două săptămâni după ce vecinii l-au văzut ultima oară în viață în Skegness, Lincolnshire, în ziua de Boxing Day. Tatăl său, Kenneth, în vârstă de 60 de ani, se pare că a suferit un atac de cord la scurt timp după 26 decembrie, lăsându-l pe copil în întuneric, fără hrană sau apă. Consiliul județean Lincolnshire a declarat pentru The Independent că serviciile sociale au discutat cu Kenneth pe 27 decembrie pentru a organiza o vizită la domiciliu pe 2 ianuarie. După ce nu au primit niciun răspuns în acea zi, consiliul a afirmat că asistentul social a contactat poliția și a făcut o vizită neanunțată la două zile mai târziu, după care au contactat din nou poliția.

Cu toate acestea, au trecut încă cinci zile până când trupurile neînsuflețite ale tatălui și fiului au fost găsite pe 9 ianuarie, după ce consiliul a declarat că asistentul social a fost nevoit să obțină acces de la proprietar pentru a intra în locuință. Consiliul a demarat o revizuire rapidă a cazului după ce teste preliminare au arătat, se pare, că Bronson, aflat în îngrijirea serviciilor pentru copii, a murit din cauza deshidratării și înfometării.

„Probabil a crezut până în ultima clipă că tatăl său doarme”

Sarah Piesse, mama lui Bronson, în vârstă de 43 de ani, a declarat pentru The Sun: „Dacă serviciile sociale și-ar fi făcut treaba, Bronson ar mai fi fost în viață acum. Dar nu au făcut nimic. Nu pot să cred. Nu putem să-i lăsăm să scape nepedepsiți. Trebuie să ne putem baza pe asistenții sociali să-și protejeze copiii”.

Mama a continuat: „Am primit rezultatele necropsiei. Bronson a murit de foame pentru că tatăl lui a murit. Cred că Kenneth a decedat nu mai devreme de 29 decembrie. Asta înseamnă că, dacă asistentul social ar fi insistat să intre atunci când nu a primit răspuns pe 2 ianuarie, Bronson ar fi fost încă în viață”.

După ce l-a văzut ultima oară pe Bronson în urma unei certe cu fostul ei soț înainte de Crăciun, mama distrusă a spus că nu a putut să-și țină fiul în brațe când a mers să-l identifice. „Nu am putut să-l iau în brațe pentru că trupul lui era prea fragil”, a spus ea. „Am putut doar să-l ating. Fusese lăsat acolo prea mult timp”.

Poliția din Lincolnshire a declarat că decesele nu sunt considerate suspecte în urma investigațiilor și cazul a fost acum încredințat biroului medicului legist.

Un prieten al familiei, descriindu-l pe Bronson ca fiind „un băiețel iubitor și adorabil”, a spus sursei citate: „Bronson merita mult, mult mai mult... L-au găsit ghemuit la picioarele lui Kenneth. A fost lăsat în întuneric și trebuie să fi fost speriat și foarte confuz. Probabil a crezut până în ultima clipă că tatăl său doarme”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel