”Brațele mele vor fi întotdeauna refugiul tău”: Iată de ce este bine sa-ți ții copilul în brațe cât mai mult

Data publicării:
Fotografie de la Creation Hill/ Pexels
Fotografie de la Creation Hill/ Pexels

Brațele mamei vor fi întotdeauna locul în care să găsim dragostea și echilibrul emoțional de care avem nevoie cu toții, chiar și ca adulți.



Nu contează dacă ai 3 luni, 3 ani sau 30 de ani. Brațele mamei vor fi întotdeauna refugiul tău: acea casă în care să crești simțindu-te iubit, apreciat, protejat. 

Suntem siguri că fiecare mamă și tată a auzit de mai multe ori: „nu ține atât de mult copilul în brațe, altfel îl vei răsfăța”. Aceste fraze de presupusă înțelepciune populară dau inevitabil naștere la îndoieli: oare chiar ar fi mai bine să lăsați copilul în cărucior sau în pătuț, cu fața în sus privind la un perete, privind un cer infinit unde nu se întâmplă nimic, unde nimeni nu vorbește? 

Este clar că în orice există o limită și un echilibru. Există dovezi concrete că dezvoltarea psiho-afectivă și echilibrul emoțional al copiilor care cresc într-un orfelinat este adesea pe cât de slabă, pe atât de traumatizantă. Majoritatea suferă de tulburări de abandon și traume. În unele cazuri, copiii din unele orfelinate au încetat chiar să plângă.

Vine un moment când un copil înțelege că plânsul nu mai ajută. Nu contează că este bine hrănit: ceea ce își dorește cu adevărat este un refugiu, să fie luat în brațele mamei, ținut strâns și deci îngrijit emoțional.

2. Fotografie... (pexels-vlada-karpovich-4609046_24727900.jpg)

Foto: Vlada Karpovich/ Pexels

Când aceasta lipsește, copilul începe să dezvolte deficiențe și amprenta unei răni care va aduce mai multe consecințe: stima de sine scăzută, probleme de atenție, dezvoltare cognitivă mai lentă, printre altele.

Vei crește în brațele mele pentru a fi mai puternic

Având în vedere aceste mărturii dramatice, importanța stabilirii unei legături puternice, sănătoase și sigure cu copiii tăi devine fundamentală. De fapt, este ceva esențial care trebuie promovat mai ales în primii trei ani de viață, o perioadă cheie în dezvoltarea cerebrală, psihomotorie, emoțională și psihosocială a copilului.

Prin urmare, nu strică niciodată să se transmită afecțiune ținându-ți copilul în brațe, deoarece beneficiile acestui gest simplu și impactul asupra percepției copilului tău sunt minunate. Îmbrățișarea unei mame va fi întotdeauna un refugiu pentru copil.

3. Fotografie... (pexels-sergey-makashin-5444906_90399500.jpg)

Foto: Serghei Makashin/ Pexels

”Brațele mele vor fi întotdeauna refugiul tău, indiferent cât de mare ai fi”

Copiii, după cum știm, cresc foarte repede. Până ieri îi adormeai ținându-i la piept și umblau mână în mână cu tine în parc. Apoi, când îți dai seama cel mai puțin, merg singuri la școală, conduc mașina și se pregătesc de vacanță în compania prietenilor lor.

Toate acestea sunt lucruri pozitive. De fapt, fiecare părinte se așteaptă ca copilul său să crească sănătos, fericit, liber, puternic, matur și capabil să-i facă pe alții fericiți.

Îmbrățișările unei mame nu au termen de valabilitate

Trebuie să fie mereu acolo, un refugiu atât pentru momentele cotidiene, cât și pentru momentele de nevoie. Este o modalitate de a veni acasă, de a le aminti copiilor cât de mult îi iubești, cât de importanți sunt pentru tine și cât de mândru ești de ei, pentru că sunt doar ei înșiși.

Prin urmare, vă invităm să nu acordați atenție celor care vă spun că ținându-vă copilul în brațe îl răsfățați. 

4. -imagine fara descriere- (pexels-tatiana-syrikova-3933053_13889800.jpg)

Foto: Tatiana Syrikova/ Pexels

Pentru că în realitate, a trăi fără această sursă de afecțiune în viața de zi cu zi înseamnă suferință. De fapt, creșterea unui copil înseamnă nu numai să-i asiguri sănătatea fizică, ci și să-i hrănești emoțiile și să-i îngrijești mintea.

Cu toate acestea, amintiți-vă că nimeni nu este niciodată suficient de mare pentru a nu avea nevoie de o îmbrățișare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel