Campion la şah, la doar 7 ani! Aaron Drăgoi va reprezenta România la Campionatul Mondial al sportului minții

Data publicării:
Campion la şah, la doar 7 ani! Aaron Drăgoi va reprezenta România la Campionatul Mondial al sportului minții / FOTO: captură video Observator
Campion la şah, la doar 7 ani! Aaron Drăgoi va reprezenta România la Campionatul Mondial al sportului minții / FOTO: captură video Observator

La doar 7 ani, Aaron Drăgoi va fi purtătorul drapelului României la Campionatul Mondial de Șah. Micuțul geniu și-a descoperit pasiunea pentru șah încă de la o vârstă fragedă și de atunci a investit timp și energie în perfecționarea abilităților sale în acest domeniu fascinant al jocului minții.



Aaron este recunoscut ca unul dintre cei mai tineri și talentați jucători de șah din țară. Cu peste 100 de trofee la activ, el a devenit un nume de referință în lumea șahului la vârsta lui.

Cu un talent impresionant și o abilitate remarcabilă de a anticipa și de a gestiona strategii complexe, Aaron Drăgoi strălucește pe tabla de șah, notează Observator. Acesta se pregătește cu devotament pentru a reprezenta cu mândrie culorile naționale la Campionatul Mondial de Șah.

Cu toate acestea, succesul său remarcabil nu a fost lipsit de sacrificii. „Nu prea mai am loc. Tati a zis că o să îmi cumpere o bibliotecă specială pentru cupe”, a dezvăluit Aaron Drăgoi, subliniind dedicarea și sprijinul părinților săi în drumul său către excelență.

Una dintre marile sale realizări a fost câștigarea titlului de Campion Național la Șah Clasic, într-un turneu în care a concurat cu copii mai mari, demonstrându-și astfel superioritatea și maturitatea în acest sport minunat.

Bunicul l-a inițiat în tainele șahului

La vârsta de doar 5 ani, Aaron Drăgoi a descoperit fascinația și complexitatea sportului minții, șahul. Cu pasiune și determinare, el a început să se antreneze în cadrul Clubului Sportiv Universitar de Șah București acum un an și de atunci și-a pus amprenta asupra competițiilor, demonstrându-și abilitățile extraordinare în acest domeniu.

Povestea lui Aaron începe cu bunicul său, care, văzându-i curiozitatea și potențialul, l-a inițiat în tainele șahului când acesta avea doar 5 ani și 7 luni. „Eu am pasiunea asta de la bunicul meu. El m-a învățat să joc șah pentru că stătea acasă și eu nu făceam nimic și a zis tati să mă învețe bunicul și așa m-am dezvoltat”, a dezvăluit Aaron Drăgoi.

De atunci, micul campion a devenit o prezență impresionantă în lumea șahului, câștigând diverse competiții, inclusiv Campionatul Național de Juniori la Șah Clasic la categoria sub 8 ani. „Pentru mine, toate sunt importante. De anul ăsta, cele mai importante sunt Campionatul Naţional de Juniori unde am luat locul 1 la Șah Clasic la sub 8 ani”, a mărturisit Aaron.

Cu fiecare mișcare calculată și fiecare partidă câștigată, Aaron demonstrează că vârsta nu este un obstacol în calea succesului și că visurile pot deveni realitate prin determinare și perseverență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel