„Când eram mici duceam ghiocei, nu Gucci… ei!” Mesaj tranșant pentru părinții care oferă cadouri scumpe cadrelor didactice: „Care e interesul tău?”

Data actualizării: | Data publicării:
„Când eram mici duceam ghiocei, nu Gucci… ei!” Mesaj tranșant pentru părinții care oferă cadouri scumpe cadrelor didactice: „Care e interesul tău?” / FOTO: freepik.com @freepik
„Când eram mici duceam ghiocei, nu Gucci… ei!” Mesaj tranșant pentru părinții care oferă cadouri scumpe cadrelor didactice: „Care e interesul tău?” / FOTO: freepik.com @freepik

Un mesaj pentru părinții care duc daruri scumpe în această perioadă cadrelor didactice a devenit viral. 



Este oare nevoie ca fiecare sărbătoare să devină o competiție a darurilor costisitoare pentru învățători și învățătoare? Un mesaj de pe cronicipebune.ro a stârnit mii de reacții în rândul românilor.

„Am citit pe Facebook următoare postare”, își începe Silviu Iliuță textul de pe cronicipebune.ro.

SURSA FOTO: captură cronicipebune.ro

El se întreabă ce mesaj transmitem copiilor noștri când le oferim cadouri scumpe cadrelor didactice? Le transmitem că banii cumpără totul, inclusiv educația și respectul?

„Și doare. Prostia părinților doare.

Dragă doamnă, dragă domnule,

Ai un copil în școală și de fiecare sărbătoare te înghesui să duci învățătoarei cadouri scumpe?

Intri în competiție cu miile de mârlani care consideră că un parfum de firmă dat învățătoarei o să facă să îi crească ceva neuroni copilului său?

E destul! Resetează-te! Când eram mici duceam ghiocei, nu Gucci… ei!

Poată că, dacă le duci obiecte de valoare, unele profesoare îți vor favoriza copilul. E posibil! Dar, care e interesul tău? Că ăla mic să crescă isteț, instruit, să știe să se descurce în viață? Sau să învețe mai puțin și, dacă se poate, dar să aibă note mai mari? Ce mesaj îi dai copilului? `Am bani, ba! O cumpăr cu tot cu școală, da-o dracu’ de învățătură!`”, a scris Silviu Iliuță.

Citește și Mesajul unui cadru didactic pentru părinți, în prag de 8 martie: „Profesorii NU au nevoie de zorzoane, nici de eșarfe, nici de cafele, ci să-ți aduci copilul în clasă zi de zi!”

„Din competiția asta, a părinților disperați să dea cadouri scumpe, un singur omuleț are de pierdut: elevul”

SURSA FOTO: freepik.com @kuzmichstudio

Este important să înțelegem că generozitatea excesivă nu aduce beneficii reale educației copiilor. În schimb, poate crea un mediu în care favorurile sunt câștigate prin bunuri materiale, nu prin merit și efort. Astfel, copiii pierd oportunitatea de a învăța valoarea muncii și a perseverenței.

Nu este corect să ne așteptăm ca un cadou scump să compenseze pentru lipsurile educaționale sau pentru lipsa noastră de implicare în parcursul educațional al copiilor noștri. Educația nu poate fi cumpărată cu bani, iar rezultatele academice autentice provin din efortul și dedicarea elevilor și a profesorilor, nu din daruri extravagante.

„Din competiția asta, a părinților disperați să dea cadouri scumpe, un singur omuleț are de pierdut: elevul. Nu, copilul tău nu va fi mai deștept, dacă învățătoarea lui are o nouă brățară de aur! Ci mai prost pregătit, pentru că ai mituit învățătoarea să se poarte mai `atent` cu el ! Nu, nu o să știe mai multă matematică, dacă profesoara lui tocmai a primit un coș cu cosmetice”, mai scrie Silviu Iliuță.

Mesajul integral îl puteți citi în sursa menționată mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel