Care e momentul în care un „om mic” devine adult? Urania Cremene, răspuns emoționant: „Copilul din noi nu pleacă niciodată, doar ne prefacem că suntem mari”

Data publicării:
Care e momentul în care un „om mic” devine adult? Urania Cremene, răspuns emoționant: „Copilul din noi nu pleacă niciodată, doar ne prefacem că suntem mari” / FOTO: freepik.com @Katyagorphoto
Care e momentul în care un „om mic” devine adult? Urania Cremene, răspuns emoționant: „Copilul din noi nu pleacă niciodată, doar ne prefacem că suntem mari” / FOTO: freepik.com @Katyagorphoto

Urania Cremene, expertă în parenting, a avut o abordare fascinantă la întrebarea despre momentul în care un copil devine adult.



În loc să ofere răspunsuri tradiționale despre responsabilitate și obligații, a recunoscut că ea însăși se simte uneori confuză în privința acestui aspect. „Nu vârsta ne face adulți. Și m-am încurcat în explicații pentru că mi-am dat seama că… habar nu am”, a mărturisit Urania Cremene. A continuat să împărtășească că fiecare adult păstrează în el un copil, făcându-se simțit atunci când suntem veseli sau triști, entuziasmați sau certați. Chiar și în conflictele dintre adulți, ea vede, de fapt, doi copii care tânjesc după iubire și acceptare.

Urania Cremene consideră că copilul din noi nu dispare niciodată, doar ne prefacem că suntem maturi cu responsabilitățile noastre. Printre toate lucrurile de adulți, fiecare dintre noi își dorește să fie înțeles, acceptat și îmbrățișat.

Chiar dacă momentul exact nu pare să existe, această perspectivă adâncă asupra dualității dintre copilărie și maturitate ne face să reflectăm asupra propriei noastre călătorii către a deveni adulți. „Copilul din noi nu pleacă niciodată, doar ne prefacem că suntem mari, avem responsabilități., obligații, serviciu și câteodată facem mâncare pentru mulți oameni. Însă printre toate aceste lucruri, fiecare dintre noi vrea să fie luat în brațe, acceptat, mângâiat pe cap…”, a scris pe pagina de Facebook Urania Cremene.

Urania Cremene: „Devenim adulți atunci când e mai mult despre `a face`, `a avea`, decât despre `a fi` și `a te juca`”

Urania Cremene a dezvăluit pe Facebook gândurile sale despre trecerea la maturitate, privind Crăciunul și tradițiile familiale. Într-o manieră plină de căldură, experta în parenting a sugerat că momentul de a deveni adult nu este marcat de vârsta din buletin sau de evenimente precum căsătoria sau transformarea în părinte, ci mai degrabă de un Crăciun special. Un Crăciun în care părinții trec pragul casei noastre și se bucură de preparatele pe care le-am pregătit cu grijă, de la salata de boeuf la sarmale.

„Probabil devenim adulți nu când scrie în buletin că avem 18 ani, nici când ne căsătorim sau devenim părinți, ci cu ocazia primului Crăciun când nu mai mergem noi acasă la părinți, ci vin ei la noi acasă. Când se bucură ei de salata de boeuf pe care am făcut-o sau de sarmale. Devenim adulți atunci când avem grijă de ceilalți, poate mai mult decât avem grijă de noi. Când începem să ne facem griji dacă masa e pusă `cum trebuie`, când ne preocupă ca fiecare membru al familiei să aibă un cadou sub brad, când ne supărăm tare, tare că nu ne iese piftia sau că s-a tăiat maioneza.

Când fugim nițel de lângă cei mai dragi nouă, pentru a mai trimite câteva mesaje celor care nu sunt lângă noi fizic, să verificăm câte like-uri are postarea de dimineață sau să stingem becul din hol. Când petrecem mai mult timp gătind, spălând vase sau pregătind platouri, decât să râdem în hohote cu cei din jur.

Devenim adulți atunci când e mai mult despre `a face`, `a avea`, decât despre `a fi` și `a te juca`. Când strigăm la copiii noștri să iasă din bucătărie, pentru că avem treabă și ne încurcă, în loc să stingem focul la aragaz și să ne alergăm prin casă cu ei”, a mai scris Urania Cremene pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel