Ce părere au elevii despre testarea anti-drog în școli: Rezultatele unui sondaj realizat de Prefectura Capitalei

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Introducerea în şcolile Capitalei a cursurilor şi a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureşteni, conform amplului chestionar iniţiat de către Instituţia Prefectului Municipiul București, la care au răspuns peste 20.000 de elevi. Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli.



La sondajul efectuat de Prefectura Capitalei au fost intervievați 20 000 de elevi. Mai mult de jumătate (60,2%) fiind de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanţelor în sânge, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, 77,2% dintre elevii care au răspuns chestionarului consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

De asemenea, 61% dintre respondenţi consideră că oamenii care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori.

În urmă cu câteva luni, Prefectura Capitalei a iniţiat o dezbatere publică referitoare la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene.

În acest sens, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, anunţa realizarea unui amplu sondaj la nivelul Bucureştiului, la care au răspuns peste 20.000 de elevi.

Citește și: 

Peste 600 de părinți din România au înființat ”Brigada Părinților Antidrog”

Cristina Timariu este o mamă a trei copii cu care a vorbit despre droguri și a aflat că astfel de substanțe se sunt la îndemână. Mai mult, copiii păreau să știe mai multe lucruri despre stupefiante decât ea însăși. Uimită, Cristina a decis să ia legătura și cu alți părinți care au auzit povești similare.

”Mi-am dat seama că trăim într-o altfel de realitate, una pe care eu nu voiam deloc să o văd și mi-am dat seama că nu știu cum să mă comport”, a declarat Cristina, potrivit unui reportaj video realizat de Euronews România.

Cătălin Nan, președintele Comitetului Județean al Părinților din Brașov și Vicepreședinte al Federației Naționale a Părinților, a adăugat: “Eu sunt tatăl a trei adolescente, din clasele a IX-a, a XI-a și a XII-a, și vorbesc cu ele despre orice, inclusiv despre petreceri și vacanțe. Toți copiii, nu doar ai mei, ne spun că da, există consum de droguri printre colegii lor.”... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel