Cei 20 de copii blocaţi în Dubai se vor întoarce în ţară cu aeronava cu care se deplasează premierul

Data publicării:
Cei 20 de copii blocaţi în Dubai se vor întoarce în ţară cu aeronava cu care se deplasează premierul / FOTO: freepik.com@@ triple_k_126
Cei 20 de copii blocaţi în Dubai se vor întoarce în ţară cu aeronava cu care se deplasează premierul / FOTO: freepik.com@@ triple_k_126

Ea a precizat că miercuri seară autorităţile române au fost sesizate cu privire la un al treilea grup de români aflaţi în dificultate la Dubai, 20 de copii şi doi profesori însoţitori, şi situaţia acestora este una în curs de rezolvare.Abu Dhabi - Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Grupul de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu care se deplasează premierul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Şefa diplomaţiei române face parte din delegaţia guvernamentală aflată în aceste zile în zona Golfului Persic, Agerpres.

"În contextul inundaţiilor masive care au afectat în principal Dubaiul, atât Ambasadle. Iniţial, a fost vorba despre două grupuri de cetăţeni români. Pot să spun că un grup a fost adus de către compania de turism, evident, fiind în contact şi cu colegii de la Consulatul general, la Abu Dhabi şi, deja, sunt în ţară. Un al doilea grup de cetăţeni români se află în continuare în Dubai, dar sunt în legătură, atât colegii mei, cât şi compania aeriană, şi sperăm, cât mai curând, zborurile vor fi reluate şi vor fi repartizaţi să se întoarcă acasă a noastră de la Abu Dhabi, cât şi Consulatul General al României la Dubai au fost în contact cu cetăţenii români care s-au aflat în situaţii difici”, a declarat Luminiţa Odobescu.

Ea a precizat că miercuri seară autorităţile române au fost sesizate cu privire la un al treilea grup de români aflaţi în dificultate la Dubai, 20 de copii şi doi profesori însoţitori, şi situaţia acestora este una în curs de rezolvare.

"Aflaţi într-o situaţie mai delicată, ca să spun aşa, pentru că nu au mai găsit locuri de cazare la hotel şi, evident, cu sprijinul Consulatului general al României au fost aduşi în Abu Dhabi. Se află la un hotel şi, evident, cu sprijinul domnului prim-ministru, vor fi preluaţi cu aeronava care se va întoarce la Bucureşti", a menţionat ministrul de Externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel