Cel mai lung brâu românesc iniţiat de românii din Nürnberg va fi jurizat de Cartea Recordurilor în 23 iunie

Data publicării:
Cel mai lung brâu românesc iniţiat de românii din Nürnberg va fi jurizat de Cartea Recordurilor în 23 iunie / FOTO: Agerpres
Cel mai lung brâu românesc iniţiat de românii din Nürnberg va fi jurizat de Cartea Recordurilor în 23 iunie / FOTO: Agerpres

Iniţiativa de intrare în Cartea Recordurilor cu cel mai mare brâu românesc din lume aparţine Danielei Lostun, coordonatoarea proiectului, împreună cu Galina Condrea din cadrul Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, iar în urma apelului lansat în acest an, de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, au început să fie organizate şezători pentru confecţionarea brâului.



Cel mai lung brâu românesc din lume, care candidează pentru includerea în Cartea Recordurilor, va fi prezentat în centrul oraşului Nürnberg în data de 23 iunie, a declarat, vineri, coordonatoarea Asociaţiei "Dacia e.V. Germania" şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German "Dumitru Dorin Prunariu" din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

„Pot să spun că a început deja numărătoarea inversă, fiindcă pe data de 23 iunie 2024, începând cu ora 14:00, ne vom aduna în centrul oraşului Nürnberg, la Jakobsplatz, pentru a scrie istorie. Dorim să arătăm lumii întregi ce înseamnă tradiţia românească şi unitatea. În 23 iunie, va fi prezentă şi o echipă de la Cartea Recordurilor pentru a măsura brâul românesc.

Am făcut apel la membrii comunităţii româneşti care doresc să participe la eveniment să poarte câte o ie, fiindcă este o ocazie deosebită prin care noi, românii din diaspora şi din România, dorim să scriem istorie şi să arătăm că suntem uniţi! Până acum, peste 1.000 de români din toate colţurile lumii s-au implicat în acest proiect şi au cusut sau ţesut brâie româneşti, cu diferite modele tradiţionale, toate fiind o mostră autentică a bogăţiei artistice româneşti", a declarat Ionela van Rees-Zota, potrivit Agerpres.

Potrivit Ionelei van Rees-Zota, inclusiv la sediul Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg se ţese intens, în schimburi, astfel încât la momentul jurizării brâul românesc să fie cât mai lung.

Logo-ul proiectului pentru Cartea Recordurilor este realizat de Willem-Alexander van Rees, fiul cel mare al Ionelei van Rees-Zota. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





pixel