Copii supărați: 6 fraze utile pentru a-i calma imediat

Data publicării:
Fotografie de la Alexander Dummer/ Pexels
Fotografie de la Alexander Dummer/ Pexels

Copiii, ca și adulții, pot avea și zile proaste. Uneori se enervează, țipă și dau cu piciorul. În loc să-i certați, îi puteți calma folosind următoarele fraze.



Uneori, când copiii noștri fac crize de furie, ne enervăm și începem să țipăm. În felul acesta nu rezolvăm problema, dimpotrivă, doar înrăutățim lucrurile.

Există multe modalități de a calma copiii supărați. Vrei să știi cum poți să-ți ajuți copilul să-și calmeze furia ? Vă explicăm în acest articol!

Ce fraze putem folosi pentru a calma copiii supărați?

Cuvintele pot răni sau vindeca. Sunt magice, în funcție de modul în care le folosim și de tonul pe care îl folosim, pot ajuta la calmarea furiei copiilor noștri. Comunicarea este unul dintre cele mai importante lucruri.

1. „ Dacă ne calmăm cu toții, te calmezi și tu? ”

Cu siguranță, s-a întâmplat de mai multe ori ca copilul tău să fi început să țipe și să facă crize de furie în prezența altor persoane. Cel mai probabil te-ai fi simțit inconfortabil în această situație. De asemenea, este probabil ca pentru a-ți calma copilul și tu ai început să țipi, luându-ți copilul de braț pentru a-l duce altundeva departe de ochii oamenilor.

În aceste situații, cel mai important lucru de care are nevoie copilul este să înțeleagă de ce nu ar trebui să se comporte așa. Așadar, cel mai bun lucru de făcut este să respiri adânc și să-i spui copilului tău: „Și eu sunt foarte supărat, dar trebuie să ne liniștim amândoi”. Folosind această expresie copilul se va simți înțeles și va înțelege că vrei să-l ajuți.

2. „Și eu mă enervez, dar nu fac crize de furie.”

Această frază îl face pe copilul tău să simtă că vrei să empatizezi cu el. Este supărat și trebuie să se scape, dar trebuie să o facă altfel. De asemenea, nu-i spune că arată ca un copil mic.

Fă-l să înțeleagă că este normal ca o persoană să se enerveze, chiar și adulții o fac. Dar trebuie să înveți să exprimi furia într-un alt mod. De exemplu, vă puteți relaxa împreună,desenând ceva sau găsiți alte soluții atâta timp cât acestea nu implică crize de furie și țipete.

3. „Împreună vom găsi o soluție care funcționează pentru tine.”

În multe ocazii, copiii se înfurie și se frustrează când văd că cineva încearcă să facă ceva și ei nu se pricep la acel ”ceva” sau acel ”ceva” nu i se potrivește. Dacă în acel moment le spui copiilor tăi supărați fraze precum „Nu încerci!” sau „Nu plânge și încearcă din nou!”, nu îi ajuți să-și gestioneze furia, dimpotrivă, înrăutățiți situația.

În acele momente copilul tău are nevoie de cuvinte de încurajare care să-l motiveze și să-i dea încredere. Dacă îl ajuți să facă acest lucru, furia va dispărea.

4. „Dacă îmi spui calm și fără să strigi, voi înțelege mai bine.”

Dacă un copil supărat țipă la noi, probabil că ne vom enerva și noi. Dar trebuie să rămânem calmi. Trebuie să-l facem să înțeleagă că, dacă ne vorbește așa, nu vom înțelege ce vrea să ne spună. Este important să rămâneți calm în această situație. În acest fel și copilul tău se va calma.

5. „ Ești foarte supărat, nu-i așa? Dacă ți-aș oferi o îmbrățișare super care face ca totul să dispară? ”

Uneori, copiii, ca și adulții, au o zi proastă și ajung să se enerveze pentru orice. În cele din urmă, se trezesc plini de furie și nici măcar ei nu știu de ce.

Tot ce au nevoie este înțelegerea și dragostea ta. În aceste situații îi poți spune copilului tău că ai soluția pentru a-i calma furia: o super îmbrățișare care face ca totul să dispară.

6. „De ce arunci jucăriile? Nu-ți mai plac? Ești supărat pe ele? ”

Mulți copii supărați reacționează aruncând tot ce pot pune mâinile în aer. De obicei sunt jucării. În acel moment, voi părinții s-ar putea să vă enervați și să începeți să țipați. Dar trebuie să eviți acest lucru.

Copilul este supărat, dar probabil nici nu știe de ce. Deci, are nevoie de cineva care să-i explice ce face și de ce nu se comportă bine. Cu această propoziție îl vei face să înțeleagă că jucăriile lui nu i-au făcut nimic și că nu sunt de vină pentru furia lui. Deci, nu ar trebui să-i învinovăţească.

Concluzii

Frazele pe care vi le-am prezentat pot fi foarte utile pentru calmarea copiilor furioși și evitarea conflictelor ulterioare. Cu violența nu reușești nimic, dimpotrivă, înrăutățiți situația. Nu este niciodată o alegere bună. Dimpotrivă, trebuie să arăți dragoste, afecțiune, empatie și respect, pentru ca copilul să înțeleagă ce i se întâmplă. Fii sigur, cu ajutorul tău va reuși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel