Copiii blocați în Dubai se pregătesc să revină acasă: „Părinții au fost impacientați!” / VIDEO

Data publicării:
Copiii blocați în Dubai se pregătesc să revină acasă: „Părinții au fost impacientați!” / FOTO: DCNews / Roxana Neagu
EXCLUSIV
Copiii blocați în Dubai se pregătesc să revină acasă: „Părinții au fost impacientați!” / FOTO: DCNews / Roxana Neagu

20 de tineri pasionați de dans, participanți la un festival de prestigiu în Emirate, se pregătesc să revină acasă în București printr-o experiență pe care niciunul nu o va uita prea curând.



Jurnalista Roxana Neagu, de la DCNews.ro, trimisul nostru special în Qatar, a vorbit în exclusivitate cu acești tineri care se vor întoarce în țară cu avionul închiriat de Guvern.

„Părinții au fost impacientați pentru că nu știau ce se întâmplă exact, nu prea am vorbit cu ei în timpul furtunii pentru că ne era și nouă frică. Au fost îngrijorați. I-au ajutat foarte mult profesorii, i-au ținut la curent cu tot ce se întâmplă, au știut tot ce facem, tot ce urmează și a fost bine. (...) Trebuia să stăm 6 zile și am stat 7”, a spus o tânără.

„Prima dată nu le-am spus părinților absolut nimic pentru că nu am dorit să-i panichez, să-i îngrijorez pentru situația mea. Am lăsat ca vestea să fie anunțată de către instructorii mei. După aceea i-am anunțat și am încercat să-i liniștesc că o să ajungem cât mai repede acasă”, a spus un tânăr.

Cei 20 de copii aveau cursa de întoarcere spre România ieri

Pe data de 12 aprilie, cei 20 de copii însoțiți de doi profesori au ajuns cu emoție și nerăbdare în vibrantul oraș Dubai, pregătiți să își împărtășească pasiunea pentru dans în cadrul unui eveniment deosebit. 

Cu toate acestea, planurile lor au fost date peste cap de o furtună de proporții biblice, care a lovit neașteptat orașul și a transformat aeroportul internațional din Dubai într-un veritabil lac. Peste 1200 de zboruri au fost anulate din cauza acestei calamități naturale care a lovit cu putere regiunea. Precipitațiile abundente, echivalente cu cantitatea căzută în aproape doi ani în doar 12 ore, au fost aduse de un ciclon venit dinspre vest, care a traversat întreaga Peninsula Arabică și a ajuns în zona Golfului.

Impactul a fost devastator în momentul în care furtuna a întâlnit suprafața mării, îmbogățindu-se cu și mai multă umezeală și generând căderi de apă masive într-un timp foarte scurt, inundând zonele de coastă. În unele locuri, nivelul apei a ajuns la doi metri pe șosele, iar sute de mașini au fost pur și simplu luate de puhoaie, lăsând șoferii fără altă opțiune decât să le abandoneze pentru a-și salva viețile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel