Copilul nu se oprește din plâns? Iată ce să faci

Data publicării:
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels

Dacă micuțul tău plânge disperat și nu știi ce să faci, nu rata aceste sfaturi care te vor ajuta. Iată ce poți face când copilul tău nu se oprește din plâns.



Părinții tind să se îngrijoreze foarte mult dacă nou-născutul lor plânge fără un motiv aparent. Dar nu trebuie să uitați că plânsul este singurul instrument pe care copiii mici îl au pentru a comunica. 

Dacă vrei să știi ce trebuie făcut dacă nou-născutul nu se oprește din plâns, citește cu atenție sfaturile pe care ți le vom arăta în acest articol.

În cele mai multe cazuri, merită să vă puneți câteva întrebări standard. De exemplu: „Ai mâncat încă?”, „Îți este somn?”, „Ți-e rău?”.

Comunicarea unui copil prin plâns este foarte complexă și va trebui să înveți să iei în considerare și alte situații care pot cauza această stare emoțională specială.

Încearcă să-l liniștești și să-i transmită toată dragostea ta când nou-născutul nu se oprește din plâns.

Micuții tăi vor avea întotdeauna un motiv bun să plângă. Dar nici experții, nici tu nu ai capacitatea de a-i citi gândurile, de a înțelege exact ce se întâmplă cu el.

Din acest motiv, va trebui să-ți activezi al șaselea simț, intuiția parentală, pentru a înțelege cauzele problemei.

Fără îndoială, atunci când nou-născutul tău nu se oprește din plâns, este important să ai răbdare și să acționezi cu dragoste.

2. Fotografie... (pexels-sarah-chai-7282776_26286900.jpg)

Foto: Sarah Chai/ Pexels

A-l asculta plângând fără a putea găsi o modalitate de a-l consola este o experiență cu adevărat sfâșietoare. Cu toate acestea, va trebui să rămâneți calm și să ascultați ceea ce vă sugerează inima.

Dacă un copil este bine, el sau ea nu va simți nevoia să plângă. Deci, interpretează-i plânsul ca pe un semnal că vrea să comunice disconfort și să încerce să se conecteze la emoțiile sale .

Uneori, un tată sau o mamă nu știe ce au: dar fiind aproape de ei, îmbrățișându-i sau șoptind câteva cuvinte cu afecțiune va fi suficient pentru a-i face să se simtă din nou în largul lor.

Ce să faci dacă nou-născutul nu se oprește din plâns?

Dacă i-ați îndeplinit deja nevoile de bază (hrănire, odihnă, schimbarea scutecului și îngrijire medicală) dar copilul dumneavoastră continuă să plângă, vă recomandăm să încercați aceste trucuri foarte eficiente:

Înfășurați copilul într-o pătură și îmbrățișați-l ținându-l în poală: nu este nimic mai bun pentru el decât căldura voastră, ascultați-i bătăile inimii și apropiați-vă corpurile. Relaxează-te și cântă-i un cântec de leagăn dulce.

Dacă este cald, lăsați-i să simtă puțin aer proaspăt: temperaturile ridicate pot deranja copiii. Pune-l în haine moi, proaspete, fără a-l acoperi prea mult.

Schimbați-vă poziția sau patul: Uneori, nou-născuții se plictisesc să fie mereu de aceeași parte sau să se simtă singuri în pătuțul lor. Luați-l pe cel mic în brațe, legănați-l ușor și dormiți lângă pătuțul lui.

Suzetele funcționează în unele cazuri: suptul calmează de obicei bebelușii, dar nu toată lumea se obișnuiește să doarmă cu suzeta sau să-și sugă degetul mare.

Masaje de relaxare: Majoritatea bebelușilor se calmează cu un masaj blând pentru că le place contactul fizic. Nu-ți face griji dacă nu cunoști tehnicile exacte, doar asigură-te că îl atingi ușor pentru a-l ajuta să se calmeze.

Nu uita să ai grijă de tine: a fi mamă este obositor și, chiar dacă te simți cea mai norocoasă femeie din lume, este normal să ai nevoie de ceva timp pentru tine. Încearcă să dormi bine, să vorbești cu niște prieteni și să mănânci sănătos. Dacă aveți orice disconfort, emoțional sau fizic, copilul dumneavoastră îl va simți.

Părinții sunt o sursă inepuizabilă de iubire și, prin urmare, vor fi întotdeauna cea mai bună companie pe care o poate avea un copil.

Amintiți-vă că a trăit nouă luni lungi în burtă, înconjurată de căldura mamei și cu tot ce avea nevoie la îndemână. Fără a fi nevoie să întreb nimic. Acum, această sarcină revine voi doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel