Cum să îmbunătățiți somnul nou-născutului cu osteopatia

Data publicării:
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Osteopatia cu tehnicile sale de manipulare blândă poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului la nou-născuți. Este important să alegeți o persoană competentă când vine vorba de nou-născuți și să puneți în practică câteva măsuri de precauție.

 



Somnul este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a nou-născuților. Tocmai în primele momente ale vieții au loc procese fiziologice fundamentale precum regenerarea celulară, repararea țesuturilor, creșterea și dezvoltarea rutinelor zilnice care vor influența și comportamentul.

Cu toate acestea, tocmai din cauza imaturității nou-născutului în sine, ritmul de somn și ciclul somn-veghe sunt foarte subiective și uneori chiar perturbate. Această alterare a somnului se poate datora diferiților factori genetici, cauze subiacente precum durerea și neliniștea, probleme digestive precum colici sau reflux, hiperstimulare, disconfort sau rutine de somn încă neînvățate pe deplin.


În acest sens, tratamentul osteopatic poate fi o terapie alternativă și complementară validă pentru a înțelege cauza tulburării de somn, a o trata și a îmbunătăți calitatea vieții nou-născutului și a părintelui.

Pe lângă disconfortul fizic și problemele digestive, nou-născuții pot avea și tulburări de somn din cauza stresului sau anxietății. Nou-născuții sunt sensibili la mediul lor și se pot simți copleșiți de noi stimuli, cum ar fi lumini puternice, zgomote puternice sau persoane necunoscute.

2. -imagine fara descriere- (pexels-ivone-de-melo-2797865_74830900.jpg)

Sursa: Pexels/ Ivone de Melo

Cum funcționează osteopatia

Tratamentul osteopatic, susținut de un studiu al Terapiilor Complementare în Practica Clinică, prin atingere delicată și un tratament specific, va acționa asupra sistemului nervos autonom parasimpatic, adică a celui responsabil de răspunsul antistres, scăzând neliniștea și promovând calmul și senzaţia de relaxare a nou-născutului însuşi.

Tratamentul osteopatic pentru nou-născuți este sigur. Tehnicile folosite în osteopatie sunt specifice, blânde, non-invazive și nu presupun utilizarea de medicamente sau medicamente.

Câteva sfaturi pentru părinți


Tratamentul osteopatic poate fi o terapie benefică pentru nou-născuții care au tulburări de somn, deoarece abordează cauzele care stau la baza tulburărilor de somn, cum ar fi disconfortul fizic, problemele digestive, stresul sau anxietatea, osteopatia poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la promovarea dezvoltării sănătoase. Cu toate acestea, pentru a îmbunătăți calitatea somnului copilului lor, este o idee bună ca părinții să pună în aplicare următoarele măsuri:

- înțelegeți semnalele de somn ale bebelușului: dacă începe să-și frece ochii, să caute sprijin cu capul, să-și mângâie urechea, să devină agitat sau agitat, dacă plânsul nu se oprește și sună ca un geamăt.


- anticipați oboseala excesivă a copilului: cu 20-15 minute înainte de a merge la culcare, începeți să așezați copilul în dormitorul său, în întuneric, fără stimuli externi, distrageri strălucitoare sau zgomote.


- pentru a menține și îmbunătăți calitatea somnului: facilitați izolarea sau atașarea cu un sac de dormit sau înfășarea acestuia astfel încât să fie într-o poziție în care să se simtă în siguranță.

Dacă vă gândiți la un tratament osteopatic pentru nou-născutul dvs., este important să alegeți un osteopat calificat și cu experiență, care are experiență și experiență neonatală în tratarea tulburărilor de somn.

De asemenea, este foarte important să colaborați cu alți profesioniști din domeniul medical și din domeniul sănătății pentru a avea o privire de ansamblu la 360° asupra copilului dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel