„Dacă profesorii ar fi pe Insula Iubirii, replicile lor ar suna cam așa...” TikTok-ul savuros care a pus școala într-o lumină complet nouă

Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment
„Dacă profesorii ar fi pe Insula Iubirii, replicile lor ar suna cam așa...” TikTok-ul savuros care a pus școala într-o lumină complet nouă / FOTO: freepik.com @EyeEm
„Dacă profesorii ar fi pe Insula Iubirii, replicile lor ar suna cam așa...” TikTok-ul savuros care a pus școala într-o lumină complet nouă / FOTO: freepik.com @EyeEm

O postare de pe contul TikTok @doamna_edu a făcut să râdă atât cadrele didactice, cât și cei care n-au mai văzut o tablă din 2004. Tema? Un exercițiu de imaginație: „Dacă profesorii ar fi pe Insula Iubirii, replicile lor ar suna cam așa”



„«Vreau să-ți arăt jaguarul din mine!» Când ai supraviețuit inspecției și simți că ești cel mai bun de pe planetă”, se arată în postare.

Această replică nu vine de la un concurent cu mușchi de sală, ci de la un profesor care tocmai a supraviețuit inspecției școlare. Dacă ai trecut prin asta, știi: îți verifică planificările, te întreabă dacă ai „utilizat metode moderne de predare” și, desigur, dacă ai completat rubrica „Observații” din caiet.

A supraviețuit? Da. Se simte cel mai bun de pe planetă? Absolut.

CITEȘTE ȘI Vacanță cu profesori la pachet! Noul trend al părinților români care se tem de examenele ce urmează în noul an școlar. Vezi prețurile și ce spun specialiștii

„Sunt workaholic”

„«Sunt workaholic!» După ce termini materialele didactice pentru a doua zi și îți dai seama că ai uitat să mănânci”, mai scrie @doamna_edu în postare.

Cine mai are timp să mănânce când trebuie să faci fișe, proiecte, teste și să pregătești „activități de impact”? Exact, nimeni.

Profesorul e genul de om care realizează că a uitat să-și ia prânzul doar când stomacul urlă mai tare decât clopoțelul de pauză. Și, desigur, acest lucru pe Insula Iubirii s-ar traduce printr-un vibe de „nu sunt aici pentru vacanță, sunt aici să lucrez la planificări chiar și în vis”.

„Am stat 47 de minute la telefon cu banca...”

„«Am stat 47 de minute la telefon cu banca...» Ca să justific de unde am bani să cumpăr toate materialele didactice și decorațiunile de care nu pot să mă lipsesc”.

Aceasta e declarația financiară a fiecărui cadru didactic. Într-o lume ideală, ministerul ar da bani pentru toate cele necesare la clasă. În lumea reală, profesorii își fac carduri de credit și ajung să explice la bancă de ce au nevoie de un plafon mai mare.

Nu, nu e pentru Maldive. Nu, nici pentru un bolid de lux. E pentru decorațiuni și materiale didactice. Da, pentru acele abțibilduri cu emoticoane și planșe colorate care, aparent, costă cât un city break.

 „Ciao, bambolina!”

„«Ciao, bambolina!» Când intri în clasă fresh după o zi liberă sau vacanță”, mai spune @doamna_edu în postarea de pe TikTok.

Profesorul intră în clasă după o zi liberă sau o vacanță și e fresh, plin de energie, cu un vibe de „noul sezon, cine ești tu?”.

Elevii îl privesc cu ochi mari: „Doamna, ce s-a întâmplat? Sunteți fericită!”. Da, un singur weekend liber poate face minuni.

„Nu stau cu el pentru bani”

„«Nu stau cu el pentru bani!» Când întreabă lumea de ce mai ești în învățământ”, își încheie postarea @doamna_edu.

Replica supremă, care răsună peste tot. „De ce mai ești în învățământ?” întreabă toți.

Răspunsul? Pentru dragoste, pentru copii, pentru emoția de la finalul anului când primești o felicitare desenată cu pixul albastru. Sigur nu pentru bani.

TikTok-ul @doamna_edu a reușit să transforme viața de dascăl într-un reality-show imaginar, dar cu un gust de cancelarie și cretă.

 

VEZI ȘI:

Un nou tip de vacanță (scumpă!) atrage tot mai mulți părinți! Noua modă în parenting care întărește legătura părinte-copil

„Am antrenat copii care au fost admiși la Harvard, Stanford și Princeton”. „Cel mai bun sfat” pe care un profesor de elită îl dă părinților

Copilul tău va fi mai înțelept din punct de vedere emoțional dacă faci unul dintre aceste 3 lucruri

Psihologii le cer părinților și bunicilor să nu închidă niciodată ochii la aceste obiceiuri ale copiilor: „Pot reprezenta semnale de alarmă serioase!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.







pixel