Dăm sau nu cartofi prăjiți copiilor? Crina Coliban lămurește părinții: „Ajută la sănătate, cu o singura condiție!”

Data publicării:
Dăm sau nu cartofi prăjiți copiilor Crina Coliban lămurește părinții „Ajută la sănătate, cu o singura condiție!”. FOTO: freepik.com
Dăm sau nu cartofi prăjiți copiilor Crina Coliban lămurește părinții „Ajută la sănătate, cu o singura condiție!”. FOTO: freepik.com

„Nu mâncați și nu le dați cartofi prăjiți copiilor!” Acest sfat este prezent în viața noastră de părinți. Însă, Crina Coliban, expert în parenting, arată în ce condiții pot savura micuții acest preparat. 



„Un studiu recent, publicat în revista Food Chemistry, a demonstrat că există alimente care sunt mai sănătoase și mai nutritive dacă sunt gătite în ulei. Care? Cartofii, roșiile, vinetele și bostanul sau dovleacul ăla care se folosește la plăcinta cu dovleac. În contactul cu uleiul încins aceste alimente își potențează capacitatea antioxidantă și fenolii, devenind eficiente în lupta cu diferite afecțiuni. Adică ajută la sănătate. Singura condiție este ca acest ulei să fie ulei extravirgin de măsline. Oau, ce bine!”, a spus recent Crina Coliban. 

Este important de menționat că acest studiu aduce informații interesante, dar este necesară efectuarea de cercetări suplimentare pentru a confirma în mod definitiv aceste concluzii. Cu toate acestea, integrarea în alimentație a acestor alimente gătite în ulei extravirgin de măsline poate reprezenta o strategie sănătoasă și delicioasă de a ne menține sănătatea și de a ne bucura de beneficiile oferite de aceste legume.

Citește și 14 alimente care vor ajuta copiii să rămână hidratați vara

Studiu: Printre copiii care consumă legume, cartofii prăjiți se află în topul preferințelor

Potrivit concluziilor studiului Feeding Infants and Toddlers Study (FITS), peste un sfert (27%) dintre copiii mici nu consumă nici măcar o porție de legume într-o zi. Aceste rezultate, publicate în Journal of Nutrition, o publicație a Societății Americane pentru Nutriție, arată că printre copiii care consumă legume, cartofii prăjiți se află în topul preferințelor.

Pe măsură ce copiii trec de prima aniversare și încep să mănânce mai multe alimente din dieta familiei, alegerile alimentare se schimbă, iar deficiturile de nutrienți devin mai evidente. Studiul FITS subliniază importanța anilor timpurii în ceea ce privește nutriția, deoarece preferințele și obiceiurile alimentare formate în această perioadă vor influența sănătatea și dieta copilului pe termen lung.

Specialiștii în sănătate publică și pediatrii încurajează părinții să ajute copiii să dezvolte comportamente alimentare sănătoase încă de la o vârstă fragedă. Este esențial să expunem copiii la o varietate de fructe, legume și alimente cu arome diferite, deoarece această expunere timpurie va contribui la formarea gusturilor și obiceiurilor alimentare care vor dura pe tot parcursul vieții.

Wendy Johnson, vicepreședinte în domeniul nutriției, sănătății și bunăstării la Nestlé SUA, subliniază importanța unei alimentații adecvate în primii ani ai copilului: „O nutriție bună în primii ani ai unui copil este deosebit de critică, deoarece creează fundația pentru un stil alimentar sănătos pe termen lung. Este esențial să expunem copiii la o gamă variată de fructe, legume și alimente pentru a le forma gusturile și obiceiurile alimentare de-a lungul vieții”.

Vezi și 10 afirmații pentru a-ți ajuta copilul să mănânce mai puține dulciuri, fără a crea o luptă de putere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Alimentatie si nutritie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel