Două familii de români şi-ai primit bebeluşii greşiţi. Una dintre mame și-a dat seama și s-a întors imediat în spital

Data publicării:
Două familii de români şi-ai primit bebeluşii greşiţi. Una dintre mame și-a dat seama și s-a întors imediat în spital / FOTO: freepik.com @nataliaderiabina
Două familii de români şi-ai primit bebeluşii greşiţi. Una dintre mame și-a dat seama și s-a întors imediat în spital / FOTO: freepik.com @nataliaderiabina

Într-o situație cu totul neobișnuită, la Maternitatea Ploiești, două familii au primit, dintr-o greșeală inexplicabilă, bebeluși care nu erau ai lor.



Unul dintre acești copii a fost identificat ca fiind plasat în greșeală, iar mama a observat imediat eroarea și s-a întors la spital. În același timp, cealaltă mamă a plecat din spital cu copilul greșit, dar a fost rechemată în grabă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a reacționat prompt, dispunând inițierea unei anchete interne pentru a clarifica situația. Directorul medical al SJU Ploiești, medicul Andrei Ilinca, a confirmat că a fost demarată o anchetă internă la nivelul unității sanitare pentru a se investiga în detaliu circumstanțele care au condus la această confuzie gravă, în care doi nou-născuți au ajuns în familiile greșite la externare din Secția Obstetrică-Ginecologie a spitalului, informează News.ro.

Fiecare mamă a primit înapoi copilul său adevărat

O coincidență de nume a generat o situație tensionată luni după-amiază la Maternitatea din Ploiești.

O proaspătă mamă, externată recent, și-a dat seama că bebelușul pe care îl avea la ea nu era copilul său biologic. Alertată de această descoperire șocantă, femeia s-a întors imediat în spital. După o verificare amănunțită, personalul medical a constatat că într-adevăr a avut loc o confuzie regretabilă: femeia a primit la externare un alt bebeluș, o fetiță care avea aceeași combinație de nume și prenume.

Bebelușul a fost deja dat la externare altei familii, care tocmai părăsise spitalul, dar care a fost rapid rechemată. Astfel, fiecare mamă a primit înapoi copilul său adevărat, iar situația a fost clarificată în cele din urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel