Examene naționale 2024. Ministerul Educației a publicat calendarul: Evaluarea Naţională - 25 iunie, BAC - 1 iulie

Data publicării:
FOTO ILUSTRATIV
FOTO ILUSTRATIV

Ministerul Educației a dezvăluit astăzi calendarul oficial al examenelor naționale pentru anul școlar 2023-2024, printr-un anunț oficial publicat în Monitorul Oficial. Conform anunțului Ministerului Educației, Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a va demara pe data de 25 iunie 2024, marcând astfel începutul procesului de evaluare pentru elevii care se pregătesc să treacă la nivelul de învățământ secundar. Prima probă va consta în evaluarea la Limba și literatura română.

Pe de altă parte, examenul național de Bacalaureat din 2024 va avea loc începând cu data de 1 iulie 2024. Acest examen este de o importanță deosebită pentru absolvenții de liceu, reprezentând o etapă importantă în drumul lor către învățământul superior sau intrarea pe piața muncii.

Calendarul examenelor naționale pentru anul școlar 2023-2024

Calendarul examenelor naționale pentru anul școlar 2023-2024 este detaliat astfel:

Evaluarea Națională:

25 iunie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română.

27 iunie 2024: Proba scrisă la Matematică.

28 iunie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura maternă.

3 iulie 2024: Publicarea rezultatelor înaintea contestațiilor.

Examenul Național de Bacalaureat:

1 iulie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română.

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului.

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării.

5 iulie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Aceste date oficiale oferă elevilor și profesorilor un cadru clar pentru pregătirea și planificarea examenelor naționale din 2024. Ministerul Educației reiterează importanța respectării acestui calendar și asigură că toate măsurile necesare pentru desfășurarea în condiții optime a examenelor vor fi luate. Elevii sunt încurajați să se pregătească temeinic și să își gestioneze timpul în mod corespunzător pentru a obține rezultatele dorite în aceste evaluări academice cruciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel