Fost ministru, despre rezultatele de la BAC 2024: „Vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul NU este unul bun!”

Data publicării:
Fost ministru, despre rezultatele de la BAC 2024: „Vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul NU este unul bun!” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
Fost ministru, despre rezultatele de la BAC 2024: „Vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul NU este unul bun!” / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a reacționat, astăzi, după afișarea notelor de la Bacalaureat.„Rezultatele la Bacalaureat 2024 afișate ne dau o rată de promovare a promoției actuale de 81,5%, de departe cea mai mare din ultimii 10 ani. Deși politicienii o să clameze o victorie extraordinară care demonstrează că proiectul România Educată funcționează, vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul nu este unul bun”, a scris Ana Birchall pe pagina de Facebook.

Citește și 76,4% dintre elevi au promovat Bacalaureatul! Cea mai mare rată din ultimii 14 ani! Ministrul Deca: „Cei mai mulți se situează în tranșa de medii 8 - 8,99”

Patru puncte cheie

Fostul ministru a evidențiat patru puncte cheie:

„1.⁠ ⁠Doar 39 de elevi din toată țara au media 10. Cu toată pregătirea suplimentară și industria meditațiilor de care știm cu toții, mediile de 10 au scăzut la jumate față de anul trecut și cu peste 80% față de acum doi ani. Asta în condițiile în care specialiștii pe discipline spuneau că subiectele au fost ușoare anul acesta. 

2.⁠ ⁠Diferențele mari oraș-sat. Tinerii din mediul rural au șanse minime să recupereze până la Bac handicapul educațional cu care vin din gimnaziu, nu pentru că sunt mai proști, ci pentru că nu au acces la aceeași pregătire ca cei de la oraș.

3.⁠ ⁠Cel mai dureros aspect sunt diferențele mari dintre teoretic-tehnologic. La teoretic avem 90,7% promovabilitate din promoția curentă, iar la tehnologic abia 63,3%, adică cu o treime mai puțin. Incapacitatea sistemului de a individualiza învățarea și opoziția Ministerului la bacalaureat tehnologic îi condamnă la eșec.

4.⁠ ⁠Paradoxul de care se lovesc universitățile tehnice care sunt obligate să accepte studenți absolvenți de filologie sau științe sociale pentru că cei care ar avea baza necesară pentru a continua în domeniu nu au luat un bacalaureat identic cu colegii lor filologi, deci nu sunt eligibili”.

Ana Birchall: „O înfrângere mascată în victorie!” 

Ana Birchall a concluzionat: „Deci ce avem aici, o înfrângere mascată în victorie pe care politicienii o vor folosi ca să-și acopere indiferența față de viitor. 

Am mai spus-o și o repet: Educația este o problemă de siguranță națională, fără educație o țară nu poate progresa și prospera”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social

DC Media Group Audience
pixel