Grădiniţa din România care funcționează non-stop: Îţi laşi copilul luni şi îl iei vineri. Mulţi părinţi aleg această opţiune

Data publicării:
Grădiniţa din România care funcționează non-stop: Îţi laşi copilul luni şi îl iei vineri. Mulţi părinţi aleg această opţiune / FOTO ILUSTRATIV: pexels.com @Ksenia Chernaya
Grădiniţa din România care funcționează non-stop: Îţi laşi copilul luni şi îl iei vineri. Mulţi părinţi aleg această opţiune / FOTO ILUSTRATIV: pexels.com @Ksenia Chernaya

În Lupeni, județul Hunedoara, părinții au o grădiniță care funcționează non-stop, oferindu-le posibilitatea să-și lase copiii acolo de luni până vineri. Deși această opțiune nu este preferată, deoarece copiii au nevoie de timp petrecut în familie, este o soluție de încredere în cazuri de urgență.



Într-o zi obișnuită la grădiniță, atmosfera este plină de energie și entuziasm, mai ales pentru cei mici care au intrat în lumea fascinantă a dinozaurilor. Pentru doamna Emilia, educatoare dedicată, munca cu copiii este o adevărată pasiune.

„Este cea mai frumoasă meserie din lume”, spune doamna Emilia, conform Observator. „Noi trebuie să cunoaștem copiii pentru că altfel nu se poate. Sunt foarte mulțumiți părinții. Încă nu avem locuri suficiente pentru câți ar dori să se înscrie. Noi suntem destul de numeroși și prezența la clasă este mare”.

Mulți părinți aleg această opțiune pentru că le oferă o flexibilitate și siguranță în gestionarea timpului

77 de preșcolari din Valea Jiului vin zilnic la Grădinița din Lupeni, singura din întreg județul cu un program săptămânal. Aici, copiii sunt aduși dimineața și pot fi luați acasă seara, chiar și până la ora 20. În caz contrar, grădinița oferă posibilitatea părinților de a-i lăsa pe cei mici până vineri seara, când sunt recuperați.

Mulți părinți aleg această opțiune pentru că le oferă o flexibilitate și siguranță în gestionarea timpului. Marinela Neamțu, directoarea grădiniței, subliniază importanța oferirii unei perioade extinse de îngrijire pentru copii. „Le oferă o plajă de timp mult mai mare față de alte grădinițe. Lucrând pe ture sau întâmpinând situații neprevăzute la serviciu, ei pot sta liniștiți că micuții lor sunt bine îngrijiți și educați, fără a fi nevoie să caute soluții de ultim moment”.

Taxă de 13 lei pe zi

Personalul grădiniței lucrează în trei schimburi, asigurându-se că fiecare copil primește atenția și îngrijirea necesară. Mâncarea este pregătită zilnic în bucătăria instituției, iar fiecare copil are propriul său spațiu personalizat, de la pat până la lenjeria de pat și pijamaua.

Părinții sunt impresionați de nivelul de îngrijire și educație oferit de grădiniță. „Eu nu am văzut grădinițe care să se ocupe așa de copii și m-am interesat înainte să aduc copiii. Când avem nevoie, rămâne și doarme, mănâncă și ești liniștit că știi că este într-un loc ok”, spune o mamă.

Cu o taxă de 13 lei pe zi, părinții au parte de un pachet complet care acoperă hrana copiilor - patru mese pe zi. Autoritățile au în plan să extindă clădirea grădiniței pentru a putea oferi mai multe locuri în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel