Îndepărtarea plasturelui fără durere: Cele mai eficiente metode de acasă

Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

Îndepărtarea unui plasture de pe pielea copiilor poate fi dureroasă, indiferent de vârstă. În multe cazuri ai nevoie doar de puțină răbdare și de câteva materiale simple folosite în mod obișnuit acasă.



Metode de acasă pentru a îndepărta un tencuială fără durere

1. Îndepărtați plasturele după o baie

Apa reduce adezivitatea plasturelui, permițând să fie îndepărtat mai ușor sau să cadă spontan. O baie plăcută de 10-15 minute cu apă caldă va fi adesea eficientă.

Alternativ, puteți umezi plasturele cu tifon sau o cârpă mică înmuiată în apă caldă și lăsați să acționeze aproximativ zece minute.

2. Aplicați ulei pe plasture

Foloseste un tampon de vata înmuiat în ulei  cu care tamponați suprafața plasturelui până când acesta se înmoaie bine. Ridicați un colț al plasturelui și continuați tamponarea cu ulei sau chiar aplicați câteva picturi de ulei direct pe piele după care încercați ușor să îl îndepărtați (poți folosi ulei pentru bebeluși, ulei de măsline sau alte uleiuri, dar și vaselina sau șampon pentru bebeluși).

3. Tamponați plasturele cu alcool 

Tamponarea ușor pe marginile plasturelui cu un tampon înmuiat în alcool dizolvă moleculele lipicioase și, prin urmare, facilitează îndepărtarea acestuia. Imediat după aceea este bine să curățați zona pentru a evita contactul alcoolului cu pielea.

2. Fotografie... (pexels-rdne-8798717_83442100.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

4. „Înghețați” plasturele

Așezați câteva cuburi de gheață într-o cârpă și tamponați ușor peste plasture. Gheața ajută la spargerea moleculelor lipicioase din adeziv, făcându-l mai ușor de îndepărtat.

5. Produse specifice pentru îndepărtarea plasturelui

Dacă aceste metode acasă nu funcționează sau preferați ceva mai rapid, puteți achiziționa produse specifice în formula spray care, atunci când sunt pulverizate pe suprafața plasturelui, ajută la dizolvarea moleculelor de adeziv și facilitează îndepărtarea acestora.

Dar aveți grijă: aceste produse trebuie totuși utilizate cu prudență, în special la copiii mici și în unele zone deosebit de sensibile.

De ce este bine că un copil să poarte plasturi?


Există o multitudine de motive pentru care utilizarea unui plasture poate fi folositoare, printre care se enumeră și următoarele:

Acoperirea unei răni cu un plasture ajută la protejarea rănilor împotriva infecțiilor, ocolind astfel intrarea în contact a rănii cu diferite bacterii sau viruși.

Plasturii sunt de asemenea concepuți, pentru a menține umiditatea în zona afectată, lucru ce ajută la vindecarea accelerată a rănii și prevenirea formarilor de cruste care pot bloca tratarea acesteia.

Bineînțeles că, pe lângă efectul lor de protecție, plasturii pot domoli senzația de disconfort atunci când copiii au o rana într-o zona mai sensibilă.

3. Fotografie... (pexels-cdc-library-3992931_56416900.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Este foarte important că înainte de a utiliza un plasture să i se citească și să i se aducă la cunoștință copilului instrucțiunile de utilizare ale acestuia.

În concluzie, copiii au parte doar de beneficii în urmă utilizării corecte și adecvate a unui plasture: protejarea corespunzătoare a unei răni sau tăieturi mici, vindecarea mai rapidă a zonei afectate și nu în ultimul rând sporesc încrederea de sine a copilului.

Acestea sunt principalele motive pentru care un adult ar trebui să încurajeze copiii să folosească plasturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel