La 5 ani, Bogdan nu se bucură de copilărie pentru că e nevoit să lupte cu un tip de cancer agresiv: „Trebuie să înceapă acum tratamentul pentru șanse de supraviețuire!” AJUTOR UMANITAR!

Data actualizării: | Data publicării:
La 5 ani, Bogdan nu se bucură de copilărie pentru că e nevoit să lupte cu un tip de cancer agresiv: „Trebuie să înceapă acum tratamentul pentru șanse de supraviețuire!” AJUTOR UMANITAR! / FOTO: Arhiva familia Apostol
EXCLUSIV
La 5 ani, Bogdan nu se bucură de copilărie pentru că e nevoit să lupte cu un tip de cancer agresiv: „Trebuie să înceapă acum tratamentul pentru șanse de supraviețuire!” AJUTOR UMANITAR! / FOTO: Arhiva familia Apostol

La doar cinci ani, Bogdan nu se poate bucura de copilărie. Este nevoit să lupte cu rabdomiosarcomul (RMS), un tip rar și agresiv de cancer, ale cărui costuri de tratament depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei sale. 



Bogdănel, așa cum îi spun familia și apropiații, are nevoie de radioterapie cu protoni, de care NU poate beneficia în România, și de chimioterapie, durata tratamentului fiind de aproximativ 1 an.

„Orice contribuție, mică sau mare, ne dă speranța că îl vom vedea din nou sănătos și posibilitatea de a îi oferi tratamentul și îngrijirile necesare. Donația ta îl poate aduce cu un pas mai aproape de o copilărie normală!”, transmite familia lui Bogdan pe rețelele sociale.

Coșmarul familiei a început în martie

FOTO: Arhiva familia Apostol

Mama lui Bogdan ne-a povestit că totul a început în martie, când a fost diagnosticat inițial cu chalazion, o afecțiune minoră a pleoapelor. Tratamentul local nu a dat rezultate, astfel că s-a decis o operație de extirpare. În ziua operației, oftalmologul și-a dat seama că problema era mult mai gravă și l-a trimis la Spitalul Județean din Constanța. După o serie de investigații, inclusiv CT și RMN, s-a descoperit tumora malignă.

Familia a consultat și trei clinici private din București: „De la una din ele am fi avut o șansă, dar ar fi durat extrem de mult pentru Bogdan, medicul specialist venea abia în luna iulie. Iar de la alta mi s-a spus că se face biopsie, doar că va dura cu rezultatul”, spune Georgiana, mama lui Bogdan.

Timpul trecea, iar starea lui Bogdan se agrava. Într-o decizie de ultim moment, părinții au hotărât să-l ducă la Viena, inspirați de o poveste cu final fericit. „Ne-am decis să îl ducem în Viena, știam o poveste cu final fericit. Practic, a fost de pe o zi pe alta decizia și plecarea”, mai povestește Georgiana.

Acolo li s-a spus că trebuie o operație de urgență. „Au extirpat tot cu margini de siguranță. A fost dificil, tumora era localizată pe pleoapă și se întindea în spatele globului ocular”, a mai povestit mama lui Bogdan.

„Ni s-a spus de aici (n.r. - Viena): `Bogdan are nevoie să înceapă acum tratamentul pentru șanse de supraviețuire`”, ne-a mai dezvăluit Georgiana. 

Curajosul Bogdan a trecut cu bine de operație, însă acum are nevoie de radioterapie cu protoni, de care nu poate beneficia în România, și de chimioterapie, durata tratamentului fiind de aproximativ 1 an.

„În Austria, copilului i s-au dat șanse foarte mari de reușită și vindecare dacă urmează tratamentul cu protoni! Și după cu puterea lui Dumnezeu și a oamenilor înainte!”, a mai spus Georgiana.

Familia lui se confruntă cu o provocare imensă în încercarea de a strânge fondurile necesare pentru acest tratament costisitor. Orice ajutor contează pentru a-i oferi lui Bogdan șansa la viață!

Să ne unim forțele și să-i oferim șansa la o copilărie sănătoasă și fericită!

Titular: Apostol Ionela-Georgiana
IBAN: RO76BRDE140SV52222131400
Valuta: Lei

Titular: Apostol Ionela-Georgiana
IBAN: RO14BRDE140SV44760191400
Valuta: Euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel