Luna Florilor: Un fenomen astronomic spectaculos

Data actualizării: | Data publicării:
Luna Florilor Un fenomen astronomic spectaculos / FOTO: freepik.com@Cobrastock
Luna Florilor Un fenomen astronomic spectaculos / FOTO: freepik.com@Cobrastock

Numele său vechi în limba engleză este „milk moon”, potrivit NASA, o referire la cuvântul englezesc arhaic pentru luna pe care noi o numim acum mai. Călugărul din secolul al VIII-lea, Sfântul Beda Venerabilul, s-a referit la luna mai ca fiind luna celor trei mulsuri - în epoca medievală, oamenii credeau că vacile puteau fi mulse de cel puțin trei ori pe zi la sfârșitul primăverii.Luna va fi mai aproape de Pământ decât în mod normal și va părea mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții.

Un fenomen astronomic inedit, Luna Florilor, va avea loc în această săptămână. NASA spune că denumirea are legătură cu finalul primăverii și începutul verii.

Luna Plină a lunii mai este cunoscută sub numele de Luna Florilor, o referire la apariția sa la sfârșitul primăverii, când multe plante încep să înflorească din nou. Fenomenul se poate observa cel mai bine în nopțile de miercuri și joi, potrivit EarthSky. În unele părți ale lumii, Luna Plină se va apropia atât de mult de steaua strălucitoare Antares joi seara, încât va părea că steaua dispare în spatele Lunii, potrivit NASA.

Numele Lunii Florilor și-ar avea originea printre oamenii Algonquin, care trăiesc în Canada și în părți din nord-estul Statelor Unite, dar grupurile antice au inventat mai multe nume creative pentru Luna Plină din mai, care marchează sosirea vremii mai calde. Vechiul său nume englezesc este „Luna Laptelui”, potrivit NASA. Un călugăr din secolul al VIII-lea se referea la luna mai ca fiind luna celor trei mulgeri – în epoca medievală, oamenii credeau că vacile pot fi mulse de cel puțin trei ori pe zi la sfârșitul primăverii.

Alte nume pentru Luna Plină din mai includ „Luna Broaștei”, de la poporul Cree din Câmpiile de Nord ale Canadei - sunete scoase de broaște sunt asemănătoare cu cele ale păsărilor, care sunt un vestitor al vremii calde. 

Definițiile unei superluni pot varia, dar termenul denotă în general o lună plină care este mai aproape de Pământ decât în mod normal și, prin urmare, apare mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții.

Luna Florilor a jucat un rol minor într-o perioadă deosebit de întunecată a istoriei SUA. Recenta dramă istorică a lui Martin Scorsese, nominalizată la Oscar, „Ucigașii lunii florilor”, explorează o serie de crime comise asupra populației Osage din Oklahoma. Crimele au început în mai 1921, luna lunii lunii florilor, potrivit CNN.

Lunile rămase din 2024

Dintre cele 12 luni pline din acest an, evenimentele lunare din septembrie și octombrie vor fi considerate superluni, potrivit EarthSky.

Definițiile unei superluni pot varia, dar termenul denotă, în general, o lună plină care este mai aproape de Pământ decât în mod normal și, prin urmare, apare mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții. Unii astronomi spun că fenomenul apare atunci când Luna se află la 90% din perigeu - cea mai apropiată apropiere de Pământ pe orbită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel