Lupta pentru viaţă a unui bebeluș la numai o zi de când a venit pe lume / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Lupta pentru viaţă a unui bebeluș la numai o zi de când a venit pe lume / FOTO: freepik.com@EyeEm
EXCLUSIV
Lupta pentru viaţă a unui bebeluș la numai o zi de când a venit pe lume / FOTO: freepik.com@EyeEm

Un bebeluș a fost diagnosticat cu detresă respiratorie, şi a fost nevoie ca medicii să îi transfere la Suceava, care este o maternitate de rang superior. Micuţa este al doilea copil al unor părinţi de 26 de ani,



Un bebeluş luptă pentru propria viaţă încă din prima zi. Cu o greutate de doar 1290 de grame, o fetiţă adusă pe lume în cursul zile de luni, a fost trimisă de urgență la Suceava. Micuţa s-a născut prematur, la doar 28-29 săptămâni de sarcină. A fost nevoie ca medicii să o scoată printr-o operaţie cezariană, copila primind scorul 6 la naştere.

Din cauza prematurităţii, copilul a fost diagnosticat cu detresă respiratorie, şi a fost nevoie ca medicii să îi transfere la Suceava, care este o maternitate de rang superior. Micuţa este al doilea copil al unor părinţi de 26 de ani, din județul Botoșani.

Copila a fost preluată de o ambulanţă cu medic de la Maternitatea din Botoşani şi transportată la Suceava.

Unul din zece copii se naște prematur, ceea ce înseamnă că, la nivel mondial, aproximativ 15 milioane de bebeluși sunt afectați anual de această problemă. În fiecare an, în țara noastră se nasc prematur aproximativ 20.000 de copii. O naștere este considerată prematură dacă are loc înainte de împlinirea săptămânii 37 de sarcină, însă problemele cu adevărat severe apar la copiii încadrați în categoria de prematuritate extremă, născuți la 24-29 de săptămâni sau chiar mai devreme.

Citește și „Copil rănit la grădiniță sub ochii educatoarei / VIDEO”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel