„Masa sănătoasă” din programul național s-a transformat în masa toxică: 16 elevi dintr-o comună din Iași au ajuns la spital. Părinții sunt revoltați

Data publicării:
Un adolescent de 17 ani şi-a prins braţul într-o presă de balotat. Cazul a ajuns în atenția DGASPC/ FOTO: freepik.com @malshakoval5
Un adolescent de 17 ani şi-a prins braţul într-o presă de balotat. Cazul a ajuns în atenția DGASPC/ FOTO: freepik.com @malshakoval5

„Masa sănătoasă” din programul naţional s-a transformat într-un coșmar la o școală dintr-o comună din Iași. 



Părinții sunt revoltați după ce 16 elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, informează Observator. În loc de mâncare caldă, copiii ar fi primit sandvișuri alterate.

Simptomele au apărut imediat după masa de prânz

Primele simptome au apărut imediat după masa de prânz, după ce la ora 11:00 copiii au consumat sandvișurile. Părinții afirmă că mâncarea era veche, fiind meniul de ieri în loc de cel proaspăt.

Echipe de la SMURD și Ambulanță au intervenit de urgență.

Situația a început cu cinci copii care au prezentat urticarie, probleme digestive și dureri de cap. Aceștia au fost trimiși inițial la medicul local, însă numărul celor afectați a crescut rapid, determinând apelarea serviciului de urgență 112.

La fața locului au sosit mai multe echipaje de prim ajutor, inclusiv o autospecială pentru transportul victimelor multiple.

În total, 12 copii au fost transportați la spitalele din Iași pentru îngrijiri medicale.

Între timp, autoritățile investighează unitatea școlară, unde învață peste 100 de elevi, pentru a stabili cauzele exacte ale acestui incident grav.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel