Mediul ideal pentru creșterea unui copil Zen, potrivit unui studiu

Data publicării:
Mediul ideal pentru creșterea unui copil Zen, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @bilahata
Mediul ideal pentru creșterea unui copil Zen, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @bilahata

Cum poate influența mediul înconjurător atitudinea relaxată a copilului tău? 



Studiile au demonstrat că prezența spațiilor verzi poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale a copiilor mici.

Pentru mulți părinți, sănătatea mentală a copiilor este o preocupare majoră. Unii se străduiesc să ofere copiilor toate instrumentele necesare pentru a se descurca în viața adultă. Cu toate acestea, nu este întotdeauna simplu să știi cum să contribui la echilibrul mental și emoțional al copiilor tăi.

Un studiu recent a arătat că expunerea la spațiile verzi a avut un impact semnificativ asupra sănătății mintale a copiilor. Indiferent dacă vorbim despre parcuri în oraș, grădini private sau chiar zone naturale mai mari, atunci când este posibil, este benefic ca copiii să crească în apropierea acestor spații verzi.

În plus, față de îmbunătățirea calității aerului și aspectul plăcut pe care îl oferă, aceste spații verzi par să aibă un efect semnificativ în reducerea anxietății la copii. Núria de la Osa și echipa sa au realizat un studiu pe un grup de 622 de copii și familiile lor timp de 9 ani, potrivit parents.fr. De-a lungul acestui interval, cercetătorii au monitorizat de patru ori dacă copiii au crescut sau nu în apropierea unui spațiu verde, folosind imagini satelitice.

Spațiile verzi, mediul perfect pentru dezvoltarea copilului?

Concluzie: creșterea în apropierea zonelor verzi influențează sănătatea mentală.

În plus, abundanța plantelor poate reduce nivelul de anxietate al copiilor.

„Studiul nostru pe o perioadă de 9 ani, urmărind copiii de la grădiniță până la preadolescență, a relevat că o mai mare prezență a spațiilor verzi în jurul casei și școlii a fost asociată cu mai puține simptome de anxietate”, explică echipa de cercetare.

Cu toate acestea, Psypost menționează că studiul nu oferă suficiente dovezi pentru a stabili o legătură directă între nivelul de anxietate și prezența zonelor verzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel