Metodele viitorilor părinți de a afla sexul copilului, considerate „acte de cruzime”. O nouă modă, care ia amploare, stârnește indignare / FOTO

Data actualizării: | Data publicării:
Metodele viitorilor părinți de a afla sexul copilului, considerate „acte de cruzime”. O nouă modă care ia amploare stârnește indignare / FOTO: freepik.com @EyeEm
Metodele viitorilor părinți de a afla sexul copilului, considerate „acte de cruzime”. O nouă modă care ia amploare stârnește indignare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Organizațiile de caritate pentru animale avertizează că o nouă tendință în dezvăluirea genului copilului implică păsări și poate avea consecințe fatale.



Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) a emis un avertisment cu privire la o practică în creștere în care viitorii părinți folosesc porumbei vopsiți în roz sau albastru pentru a dezvălui sexul copilului nenăscut.

Cu toate acestea, un spital pentru animale a semnalat că această tendință ar putea fi periculoasă, după ce un porumbel rănit și vopsit în roz a fost adus la ei, iar acest incident ar fi putut contribui la moartea păsării luna trecută.

Leicestershire Wildlife Hospital a împărtășit pe Facebook cazul unui porumbel rănit și vopsit în roz, sugerând că acesta ar fi putut fi folosit la o petrecere de dezvăluire a genului. Ei au îndemnat oamenii să fie conștienți de consecințele acestor acțiuni, numindu-le „șocante” și adăugând că „este o formă de cruzime față de animale” și „nu ar trebui să fie o modalitate de a sărbători sexul copilului”.

„Nu este ceva ce îi încurajăm pe oameni să facă”

Reprezentantul a subliniat că vopseaua aplicată păsărilor le face mai vulnerabile în fața prădătorilor și există riscul ca toxinele să le afecteze sănătatea dacă sunt ingerate sau inhalate. De asemenea, au menționat că păsările crescute în captivitate ar putea fi nevoite să se descurce în sălbăticie fără să aibă cunoștințe despre supraviețuire în acest mediu.

„Ne pare rău că acest porumbel nu a supraviețuit; avea semne evidente de subnutriție, deshidratare și răni considerabile, probabil provocate de o pisică”, au adăugat aceștia.

În Exmouth, fermierii Andrew și Kate Lamont au remarcat un porumbel roz pe terenul lor și au distribuit o fotografie în grupul lor de Facebook local.

Kate Lamont a dezvăluit pentru The Independent: „Am fost curioși să aflăm ce s-a întâmplat cu pasărea de era vopsită în roz. După ce am distribuit fotografia și am căutat puțin, am aflat despre aceste petreceri. Este clar că nu este ceva ce îi încurajăm pe oameni să facă”.

SURSA FOTO: captură video YouTube @PIX11 News

„Ne temem că tendințele din rețelele sociale ar putea alimenta acest lucru”

Anul trecut, în SUA, un porumbel vopsit în roz, cunoscut sub numele de Flamingo, a fost găsit rătăcind prin Madison Square Park din Manhattan și a murit ulterior.

Un reprezentant al RSPCA a subliniat că majoritatea oamenilor doresc să trateze animalele cu respect și să le ofere ce este mai bun, iar pictarea deliberată a penelor unui porumbel este considerată „inacceptabilă”. Aceasta poate cauza probleme de sănătate, afectând capacitatea păsărilor de a zbura și făcându-le mai vulnerabile în fața prădătorilor.

De asemenea, vopselele și coloranții pot fi toxici pentru păsări și alte animale, iar acestea ar putea încerca să-și curețe blana sau penele de astfel de substanțe, ceea ce ar putea duce la ingerarea acestora.

„Din când în când, aflăm anecdotic despre incidente în care animalele sunt afectate în acest fel - și, din păcate, ne temem că tendințele din rețelele sociale ar putea alimenta acest lucru”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel