Ministerul Educației a îngrădit dreptul de participare al unui elev la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024, pe baza unei supoziții

Data publicării:
Ministerul Educației a îngrădit dreptul de participare al unui elev la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024, pe baza unei supoziții / FOTO: freepik.com@pressfoto
Ministerul Educației a îngrădit dreptul de participare al unui elev la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024, pe baza unei supoziții / FOTO: freepik.com@pressfoto

Este vorba de cazul a doi elevi de clasa a VII-a și a VIII-a care s-au înscris și clasat pe primele locuri în București la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (OSC) a Ministerului Educației și Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).Ministerul Educației a îngrădit dreptul de participare al unui elev de clasa a VII-a la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024, pe baza unei supoziții. Organizatorii etapei europene, la care ar fi putut să ajungă elevul dacă nu era descalificat de autorități de la etapa pe București.

Este vorba de cazul a doi elevi de clasa a VII-a și a VIII-a care s-au înscris și clasat pe primele locuri în București la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (OSC) a Ministerului Educației și Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

După ce au susținut etapa pe Capitală, cei doi elevi au apărut ca descalificați în tabelul cu rezultate, așa cum au apărut alți participanți cu încercări de fraudare a olimpiadei, potrivit Edupedu.ro

Ministerul Educației a descalificat atunci elevii pe motiv că nu sunt la liceu, deși s-au înscris după ce au fost validați pe liste de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), arată informațiile Edupedu.ro.

Instituția i-a lăsat să participe în continuare în afara concursului, iar Directoratul de Securitate Cibernetică a transmis că nu este autoritate care poate face derogări și că îi primește pe elevi la sediu pentru a-i premia și ține în contact.

Ministerul Educației susținea la acea vreme că, în cazul în care elevii ar fi trecut de faza națională și ar fi mers la etapa europeană, nu ar fi avut oricum vârsta minimă impusă de organizatorii de acolo.

Răspunsul Ministerului Educației este în contradicție cu ceea ce susțin organizatorii campionatului european (ECSC) care, într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro, transmit că intervalul în care pot fi cuprinse datele de naștere ale participanților este 1 ianuarie 2004 – 31 decembrie 2009. În acest interval se regăsește unul dintre cei doi elevi, născut în decembrie 2009.

Cu alte cuvinte, Ministerul Educației a îngrădit dreptul de participare al elevului la olimpiadă fără niciun fel de motiv, pe baza unei supoziții. Datele de naștere ale elevilor puteau fi verificate, fiind furnizate de elevi la înscriere, conform surselor noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel