Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Se vor vaccina copiii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni

Data publicării:
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Ministerul Sănătăţii a declarat, marți seară, epidemie de rujeolă la nivel național.Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi.

"În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe", precizează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va derula o campanie de informare a părinţilor, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderenţă la programul de vaccinare.

"Rujeola este o boală infecţioasă, care se transmite cu uşurinţă mai ales la copiii nevaccinaţi, iar, uneori, evoluţia este gravă şi pot apărea complicaţii. Menţionăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel naţional, este de 78%, iar cu doza a doua de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Recenta adoptare a Strategiei Naţionale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare", arată Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

INSP: 1.855 de cazuri de rujeolă în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie

Un număr de 1.855 de cazuri confirmate cu rujeolă în România au fost raportate în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2023, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Dintre acestea, 213 s-au înregistrat doar în Bucureşti.

În săptămâna 24 - 30 noiembrie s-au raportat la nivel naţional 192 de cazuri de rujeolă, dintre acestea 59 fiind în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în perioada 24 - 30 noiembrie, în judeţul Braşov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Parintisipitici Team | Categorie: Sanatate

DC Media Group Audience
pixel