Modificări importante la plata alocației de stat pentru copii. Proiectul, adoptat de Senat

Data publicării:
Modificări importante la plata alocației de stat pentru copii. Proiectul, adoptat de Senat / FOTO: freepik.com @inkdrop
Modificări importante la plata alocației de stat pentru copii. Proiectul, adoptat de Senat / FOTO: freepik.com @inkdrop

Conform unui proiect inițiat de PSD și adoptat tacit de Senat astăzi, dreptul la alocația de stat pentru copii urmează să fie stabilit începând cu data nașterii copilului, iar plata drepturilor să se efectueze proporțional începând cu luna următoare depunerii cererii. 



Potrivit expunerii de motive a proiectului, acest demers este justificat de necesitatea respectării prevederilor constituționale referitoare la egalitatea în drepturi și garantarea alocației de stat, astfel încât plata drepturilor să fie efectuată începând cu ziua nașterii copilului, informează Agerpres.

În prezent este o inegalitate în beneficierea dreptului la alocație de stat

În prezent, conform legislației actuale, alocația de stat pentru copii este acordată începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se inițiază începând cu luna următoare depunerii cererii. Această regulă conduce la o situație în care, de exemplu, un copil născut la începutul unei luni și un altul născut la sfârșitul aceleiași luni primesc amândoi alocația de la data de 1 a lunii următoare nașterii, ceea ce creează o inegalitate în beneficierea dreptului la alocație de stat.

Un proiect propune modificarea acestei prevederi, astfel încât alocația să fie acordată începând cu data nașterii copilului, eliminându-se astfel această discrepanță.

Proiectul urmează să fie discutat și votat în plenul Camerei Deputaților, forul decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel