Moș Nicolae deschide magia Sărbătorilor în această noapte: Care au fost preferințele pentru daruri ale „ajutoarelor” sale în acest an

Data publicării:
Moș Nicolae deschide magia Sărbătorilor în această noapte: Care au fost preferințele pentru daruri ale „ajutoarelor” sale în acest an / FOTO: freepik.com @paulovilela
Moș Nicolae deschide magia Sărbătorilor în această noapte: Care au fost preferințele pentru daruri ale „ajutoarelor” sale în acest an / FOTO: freepik.com @paulovilela

Atmosfera magică a sărbătorilor se instalează în această noapte, odată cu sosirea Moșului Nicolae și a primelor cadouri. Toate privirile sunt ațintite către ghetuțele pregătite cu grijă. Ajutoarele Moșului au invadat magazinele în căutarea darurilor perfecte. Lista de dorințe a micuților este interminabilă, dar un lucru este sigur – nimeni nu dorește nuielușa!



Dorințele micuților lor variază de la cărți și plușuri, până la mașinuțe cu telecomandă sau console de jocuri. Părinții devin ajutoare de nădejde ale Moșului, încercând să îndeplinească cu dragoste și atenție fiecare dorință din lista copiilor lor. Cu fiecare cadou ales cu grijă, magia sărbătorilor prinde viață în casele lor, iar bucuria și anticiparea se simt în fiecare colț al încăperii.

Jucăriile clasice, precum păpușile și mașinuțele, rămân la mare căutare. Pentru pasionații de tehnologie, însă, Moș Nicolae aduce o surpriză sub forma jocurilor video.

Citește și Protecția Consumatorilor, recomandări de Moş Nicolae. La ce să fie părinții atenţi pentru a-și proteja copiii

În această noapte Moș Nicolae va păși în casele copiilor din întreaga lume

Sentimentele sunt diverse în ceea ce-i privește pe părinți. Un părinte spune că fetița sa va primi o păpușă, subliniind că nu trebuie să îi învățăm pe copii că trebuie să merite mult la fiecare sărbătoare. În schimb, alt părinte povestește că se orientează către un joc pentru Playstation 4 pentru băiețelul său de 13 ani, ținând cont de preferințele de vârstă ale acestuia.

Deși anii trec, tradițiile rămân vii. În Gorj, nostalgicii încă mai strecoară în ghete și nuiele frumos împodobite, denumite local „botițe”. Părinții din zonă spun că, deși încă pun nuielușe, este mai mult o avertizare, deoarece nu mai este folosită cu adevărat.

În Maramureș, Moș Nicolae învață copiii să ofere daruri, nu doar să primească. La „Vânătoarea de Cadouri”, cei mici trebuie să găsească și să înlocuiască un dar ascuns în parc, conform unei reguli tradiționale.

Legenda spune că în această noapte Moș Nicolae va păși în casele copiilor din întreaga lume. În Germania, cei mici îi pregătesc Moșului morcovi pentru caii săi, iar în Olanda, Moșul ajunge pe mare. În Franța, se spune că bătrânelul vine însoțit de un măgăruș. Astfel, tradițiile adaugă nuanțe speciale în povestea magică a sărbătorilor de iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel