Motivul pentru care copilul refuză să se desprindă de sân

Data publicării:
Fotografie de la Polina Tankilevitch/ Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch/ Pexels

Dacă copilul tău nu vrea să părăsească sânul nu este pentru că este răsfățat, ci pentru că îi este dor de tine și are nevoie de dragostea ta.



Nu, nu este un copil răsfățat.  Este doar un bebeluș și ceea ce are nevoie este să simtă căldura și mirosul mamei sale. 

Când un sugar sau un copil mic este departe de mama lui pentru o perioadă de timp, el tinde să-și exprime anxietatea prin cea mai normală reacție: se va prinde de sân ca și când nu ar mai exista o altă oportunitate să își vadă mama. Acesta este modul lui de a compensa timpul în care i-a fost dor de tine în timpul absenței tale.

Pur și simplu nu va avea nicio intenție să părăsească sânul mamei sale. Nu-ți face griji: ipoteza cea mai probabilă este că nu moare de foame, ci că trebuie doar să fie consolat și să simtă că mama lui este alături de el. Are nevoie de îmbrățișări, mângâieri și acea legătură pe care doar alăptarea o face posibilă. În esență, are nevoie să se simtă iubit.

Cum să te comporți atunci când bebelușul tău refuză să lase sânul?

Întrucât în ​​astfel de circumstanțe nesigure vom fi inundați de sfaturi nesolicitate, este esențial să indicăm ce nu ar trebui făcut în această situație. Nu trebuie să etichetați copilul și să nu credeți pe cineva care va vorbi negativ despre el sau despre comportamentul lui.

Poate vei auzi de la cunoscuți spunându-ți că micuțul doar te tachinează, că este răsfățat și, din acest motiv, vrea să fie ținut în brațe. Alții vor duce lucrurile mai departe, spunând că ar trebui să-l lași să plângă și că, ascultându-l, nu vei face decât să-i întărești comportamentul. 

Bineînțeles: dacă minimizezi importanța cererii copilului, în câteva zile sau săptămâni insistența lui va scădea în intensitate. Un lucru, însă, trebuie să fie clar: asta nu înseamnă că copilul va fi bine sau se va simți mai bine. Se va limita la a suferi în singurătate, pentru că a ajuns la o concluzie: „Mama nu mă iubește. Nu mai am nevoie de dovezi.”

Așadar,  dacă bebelușul tău nu vrea să-ți părăsească sânul, simți-te binecuvântat, pentru că ai pe cineva care te iubește suficient de mult încât să-i fie dor de tine. Pentru că ai pe cineva care a așteptat ore întregi să te vadă din nou. Pur și simplu, pentru că ai pe cineva căruia ești întreaga lui lume și acesta este modul lui de a ți-o arăta.

2. Fotografie... (pexels-vicki-yde-411568-5961616_75357600.jpg)

Fotografie de la Vicki Yde/ Pexels

Dacă nu vrea să se desprindă de sânul tău, lipește-te și mai mult de el!

Dacă, conform tuturor dovezilor, copilul nu vrea să-ți părăsească sânul din niciun motiv, atunci lipește-te și mai mult de el. Nu ezita să-i arăți toată afecțiunea ta și să-l faci să înțeleagă că și ție ți-a fost dor de el. Arată-i cât de mult ți-a fost dor de el și cât de fericit te face să-l vezi din nou.

Îmbrățișează-l strâns, umple-l de sărutări, exprimă în cuvinte și cu milioane de zâmbete ceea ce simți pentru el. Cântați-i toate cântecele de leagăn pe care le dorește, spuneți-i poveștile lui preferate.

Ridică-l, pune-l peste umăr și poartă-l prin casă, oferindu-i un număr infinit de mângâieri.  Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a te bucura de copilul tău și pentru a-i umple sufletul și inima cu pace și siguranță. Nu este vorba doar să iubești copilul, ci și să te asiguri că el știe și se simte, din toate punctele de vedere, dorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel